Erdélyi Mónika műsorvezetőként hétről hétre inspiráló történeteket és életmódváltási tippeket oszt meg vendégeivel a Mokka konyhájában, bemutatva saját és mások sikeres fogyását.

Ambrus Attila

Magyarország egyik legismertebb egykori bankrablója, akit sokan csak „Viszkisként” ismernek, élete új fejezetében őszintén beszél arról, hogy múltja még mindig kísérti. Több mint egy évtizednyi börtönbüntetés után új életet kezdett, melyről most megosztotta gondolatait és tapasztalatait.

Semmi sem egyszerű, ha az ember ilyen előélettel rendelkezik.

Sokak szemében örökre bűnös maradok” – mondja Ambrus Attila, aki 2012-ben szabadult a börtönből, és azóta is igyekszik pozitív példát mutatni. Ambrus Attila hozzátéve: „Hogyha már 100 emberből egy ember elgondolkodik azon, hogy esetleg tisztességesen is lehet élni akkor már itt megérte az, hogy szerepeljek a médiában.”

Ambrus arról is beszélt, hogy az újrakezdés nem ment zökkenőmentesen. „A múltam miatt ha külföldre utazom, főleg ha az unión kívülről térünk vissza, mindig külön ellenőrzés alá kerülök. A rendszer riaszt, és félreállítanak” – meséli Ambrus Attila, aki az ilyen helyzeteket már megszokta, de még mindig nehezen viseli.

A büntetőintézetből való szabadulása óta Ambrus Attila keramikusként dolgozik, és szenvedélyesen adja át tudását és művészetét másoknak. Műhelyében büszkén mutatta be munkáit a TV2 stábjának.

„Van itt egy olyan, hogy az év tűzoltója, el is fordítom, hogy ne lássa, nehogy véletlenül meglássa, hogy kinek készítettem. Ez egy esküvőre készül, ezt újra kell gyártanom sajnos, mert szétrepedt. Egy újfajta agyagot használtam és nem bírta” – mesélte lelkesen.

Ambrus Attila a művészet mellett írással is foglalkozik, bár saját bevallása szerint nem szeret tollat fogni a kezébe. „A börtönben kiírtam a Háború és békét. Nem volt számítógépem, mindent kézzel írtam. De most már alig veszem kézbe a tollat, még az aláírásomat is utálom, annyit kellett használnom.”

A Next Top Model Hungary versenyzői 

A Next Top Model Hungary versenyzői izgalmas és megható pillanatok közepette léptek be újra a villába, ahol annak idején a verseny feszültséggel teli napjait töltötték. Most viszont vidámság és ünneplés várta őket, hiszen Mészáros Lili, a műsor győztese, hivatalosan is átvette nyereményét, és márkanagyköveti szerepet kapott.

“Abszolút nem gondoltam volna, hogy egy tévéműsor hozza meg nekem a sikersztorit” – árulta el Mészáros Lili. A nyertes tovább mesélt jövőbeli terveiről: 

“A főnyereményem pedig egy nagyon neves modellügynökséghez köthető, ahol Palvin Barbi is kezdte a pályafutását, illetve a mai napig náluk van. Én azt remélem, hogy ha nem is hasonló sikereket, mert azért a Barbi története az egy nagyon egyedi eset, de nagyon szeretnék szerencsét próbálni külföldön.”

A villa újbóli meglátogatása különleges érzelmeket váltott ki a versenyzőkből. Jávori Lili így osztotta meg élményeit: “Összességében egyébként jó újra így itt lenni, hogy nincsenek határok és nem vagyunk úgy megkötve és végre anyukáméknak el tudtam küldeni a csoportba, hogy hol is voltunk. Mert végre van nálam telefon.”

Vidéki Vivien hozzátette: “Jó érzéssel töltött el, hogy visszatérhettünk ide a villába. Nem éreztem magamon azt a stresszt, úgyhogy most tényleg csak az a vidámságról és a Lili ünnepléséről szól.”

Erdélyi Mónika

Erdélyi Mónika, aki eddig inkább a szórakoztató műsorokból volt ismert, most új kihívás elé néz: műsorvezetőként fogadja vendégeit a Mokka konyhájában, ahol életmódváltásokról és személyes átalakulásokról beszélgetnek. A műsor célja, hogy inspiráló történeteken keresztül mutassa be, hogyan lehet sikeresen megváltoztatni az életmódot.

Erdélyi Mónika, aki több mint 20 kilót fogyott, saját tapasztalatait osztja meg a nézőkkel a műsorban.

Az első adás vendégei az a Nyáriné Andrási Nádin és Nyári Milán voltak, akik egy korábbi csoportos fogadalom után újra belekezdtek az életmódváltásba Jákob Zoli segítségével. Az elmúlt három hét során Milán 10, Nádin pedig 5-6 kilótól szabadult meg.

A beszélgetés során kiderült, hogy mindketten nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges étkezésre, kerülik a cukrot és a felesleges szénhidrátokat, sok zöldséget és halat esznek. Az ő céljuk, hogy Nádin 40, Milán pedig 73 kilótól szabaduljanak meg. Erdélyi Mónika bátorítja őket, aki saját példáján keresztül mutatja meg, milyen gyorsan lehet látható eredményeket elérnek, ha valaki elkötelezett.

(Borítókép: Erdélyi Mónika. Fotó: Velvet)