Kate Winslet, aki Rose karakterével örökre belopta magát a filmrajongók szívébe a Titanicban, végre elárulta a részleteket a híres csókjelenetről Leonardo DiCaprióval, ami a film egyik legemlékezetesebb pillanata volt.

A 1997-ben bemutatott Titanic nem csak a történelem egyik legsikeresebb filmjévé vált, hanem Kate Winslet és Leonardo DiCaprio által megformált karakterek közötti szenvedélyes szerelmi történet is kultikus státuszt ért el. Az évek során rengeteg rajongói teória és kérdés merült fel a két színész kapcsolatáról, különösen a hajó orránál, naplementében lezajló ikonikus csókjelenet kapcsán.

Egy friss interjúban Kate Winslet elárulta, hogy a nézők által látott romantikus jelenet valójában kevésbé volt álomszerű. „A világ minden lánya azt szerette volna, ha Leonardo DiCaprio megcsókolja őket, de a valóságban ez kevésbé volt romantikus” – mesélte Winslet. „A csókjelenetet többször is meg kellett ismételnünk, és Leo arcán végül úgy nézett ki, mintha csokit evett volna, mert a sminkem és a rúzsom teljesen elkenődött rajta.”

Kate Winslet azt is elmesélte, hogy a jelenetet többször is fel kellett venniük, nem csak a smink miatt, hanem mert a változó naplemente miatt is tökéletes időzítésre volt szükség.

„Leo nem tudta abbahagyni a nevetést, így a jelenetet végül négy alkalommal is újra kellett vennünk, mert a rendezőnek nagyon konkrét elképzelései voltak a háttérrel kapcsolatban” – tette hozzá Kate Winslet.

Kate Winslet elismeri, hogy a Titanic jelentős hatást gyakorolt karrierjére, és még ma, több mint két évtizeddel később is fontos része életének.

Ez a film rengeteg mindent adott nekem, ami még most, közel harminc év után is rendkívüli

– mondta Kate Winslet.

Kate Winslet korábban azt is elárulta, hogy a forgatás során mennyire közel került Leonardo DiCaprióval. „Nagyon személyes dolgokról beszéltünk, és tanácsot kértünk egymástól. Mindez egy bensőséges barátsághoz hasonlított, ami segített abban, hogy a jelenetekben hitelesen tudjuk átadni az érzelmeket” – idézte fel a színésznő.

(Origo)

(Borítókép: Titanic filmből az egyik jelenet. Fotó: Getty Images)