Hétfői hírösszefoglalónkban még: Farkasházi Réka megrökönyödött, amikor fia, Benjámin kijelentette, hogy elköltözik otthonról, az énekesnő, Kovácsovics Fruzsina, őszintén beszélt a kiégés jeleiről és a nehéz pillanatokról, Rákóczi Feri, a közkedvelt műsorvezető, már tudja, hogyan tölti majd nyugdíjas éveit.

Farkasházi Réka

Farkasházi Réka és 20 éves fia, Benjámin, igazán megható pillanatokat osztottak meg a nézőkkel a Palikék Világa by Manna műsor legutóbbi adásában. Az epizód során kiderült, hogy Benjámin, aki egy irodalmi ügynökségnél dolgozik és mellette egyetemre is jár, úgy döntött, eljött az ideje, hogy kirepüljön a családi fészekből.

„Amikor először hallottam tőle, hogy szeretne elköltözni, az egész világ megállt körülöttem. Egyszerűen nem hittem a fülemnek” – mesélte Réka.

Benjámin elmondta, hogy az önállóság vágya hajtja. „Nem arról van szó, hogy el akarok szakadni a családomtól, csak szeretnék egy kicsit függetlenedni” – magyarázta.

Szeretném, ha mostantól én magam finanszíroznám a saját dolgaimat.

A színésznő, aki büszke fiára, támogatja döntését. „Bár fura lehet ezt hallani tőlem, de én is úgy érzem, hogy igazi ember lett belőle” – mondta a büszke édesanya. „Tudom, hogy nem tudom megóvni a nehézségektől, de most inkább azt látom, hogy bátoríthatom őt, hogy még nagyobb lendülettel próbálgassa a szárnyait.”

Benjámin már korán, tizenhárom éves korában érezte először az önállóság szelét, amikor gimnáziumi felvételire készült. „Már akkor éreztem, hogy egyedül vagyok, és csak magamra számíthatok” – idézte fel az emléket a színésznő fia. 

Kovácsovics Fruzsina

Kovácsovics Fruzsina, az ismert énekesnő, aki gyermekkoncertekkel örvendezteti meg a közönségét, nemrégiben nyíltan beszélt az egyik legnagyobb titkáról. Az énekesnő elárulta, hogy bár korábban szkeptikusan állt a kiégés témájához, ma már ő maga is érzi annak hatásait.

„Az élet minden szakasza új kihívásokat tartogat. Régebben nem igazán értettem azokat, akik kiégésről beszéltek, de ma már én is tapasztalom ezeket a jeleket” – mondta Kovácsovics Fruzsina a podcast adásban. Hozzátette: „Bár a színpadon mindig vidám és energikus vagyok, belül rengeteg energiát és figyelmet igényel ez az állapot, amit egyre nehezebben tudok fenntartania. Gyakran érzem magam kimerültnek, mert nem sikerül elegendő energiát visszatöltenem.”

Az énekesnő elmesélte, hogy többször is előfordult, hogy rosszullétek ellenére is színpadra állt.

„Egyszer antibiotikumos kezelés alatt álltam, és éppen egy koncert előtt kezdtem rosszul lenni. Annyira rossz voltam, hogy a parkolóház mellett kellett megállnom, de a gyógyszer hatására végül fel tudtam menni a színpadra és a közönség előtt jól teljesíteni” – osztotta meg hírt Kovácsovics Fruzsina a Blikknek.

Más alkalommal migrénes rohamai voltak, de ő a brutális fejfájás ellenére is végigcsinálta a műsort.

Fruzsina ma már jobban figyel saját határaira és egészségére. „Voltak idők, amikor akár öt fellépést is vállaltam egy nap, de ma már tudok nemet mondani, ha úgy érzem, hogy túl sok lenne” – mondta az énekesnő, aki igyekszik jobban vigyázni magára. 

Rákóczi Feri

Rákóczi Feri, aki jelenleg is aktívan dolgozik két területen — a rádiózás és az étterem-üzemeltetés világában —, nemrégiben mesélt arról, hogyan képzeli el a jövőt. 

„Bár továbbra is dolgoznék, ha megnyerném az ötöslottót, tudom, hogy az időskorban megérdemeljük a pihenést” – mondta el a rádiós a Blikknek adott interjúban. Kiemelte, hogy bár szereti a munkáját, szeretne időskorára egy kötöttségek nélküli életet élni.

Rákóczi elárulta, hogy álmai között szerepel egy világkörüli út kedvesével. „Amikor a gyerekeink már felnőnek, szeretnénk Békával egy lakóautóba ülni és bejárni a világot. Naplementéket néznénk és városokat, tengerpartokat látogatnánk meg. Ha álmodni kell, akkor én ezt választanám” – mesélte el a terveit Rákóczi Feri. 

A jelenre térve, a rádiós hangsúlyozta, hogy fontos számára, hogy több lábon álljon. „Az étteremmel sok a gond, de jó érzés, hogy a műsorvezetés mellett ezt az álmomat is megvalósíthattam. Habár kiégés nem fenyeget, az étterem kapcsán még mindig vannak terveim és álmaim, amelyeket szeretnék megvalósítani” – tette hozzá a rádiós. Munka és magánélet egyensúlyáról is beszélt a műsorvezető:

Voltak nehezebb időszakok, de most úgy érzem, minden a helyén van.

A családommal törekszünk arra, hogy minőségi időt töltsünk együtt, amely során sokat beszélgetünk, sütünk-főzünk, bulizunk” – mondta Rákóczi Feri. 

Hajdú Péter

Eva Mendes, aki évek óta távol marad a filmes világtól, most egy magyar cég új, alumíniumdobozos ivóvizének arca lett. A hollywoodi színésznő, ismert környezetvédő, Hollandiában vett részt a reklámkampány felvételein, egy neves stúdióban. A forgatáson jelen volt Hajdú Péter, a Frizbi műsorvezetője is, aki a helyszínen készített interjút a színésznővel.

Eva Mendes a beszélgetés során megosztotta a magyar műsorvezetővel, hogy korábban hosszú hónapokat töltött Magyarországon, amikor férje, Ryan Gosling egy budapesti filmforgatáson dolgozott. 

Ez idő alatt megkedveltem Magyarországot és annak kultúráját

– mondta Eva Mendes, kiemelve a magyarok vendégszeretetét.

Ez a magyar kapcsolat is hozzájárult ahhoz, hogy Eva Mendes elfogadja a reklámajánlatot, amely egy olyan termék népszerűsítését jelentette, ami összhangban áll környezetvédelmi elveivel. A műsorvezető a Blikknek nyilatkozva elárulta, miért vállalta el a világhírű színésznő a felkérést: 

“Különösen fontos számára, hogy támogassa azokat a kezdeményezéseket, amelyek a környezeti fenntarthatóságot szolgálják. Az alumíniumdobozos víz újrahasznosíthatósága egy lépés a műanyag csökkentése felé.”

(Borítókép: Hajdú Péter. Fotó: Life TV)