Keddi hírösszefoglalónkban még: nagy öröm érte Karsai Dánielt, Sebeők János őszintén beszélt az apaság kérdéséről, Nagy Bandó András büszkén mutatta meg tinédzser lányát, Gvendolint.

Nagy Bandó András

Az ismert humorista, nemrégiben ünnepelte legfiatalabb lánya, Gvendolin 14. születésnapját. A jeles alkalomból a művész egy aranyos fotót osztott meg lányáról a Facebookon – írta meg a Blikk. 

A kép alapján látszik, hogy lánya nagy rajongója Azahriah-nak, a népszerű énekesnek. A humorista korábban elárulta, hogy ő is kedveli Azahriah zenéjét, amit részben lánya szenvedélyének köszönhet. 

Nálunk családi rajongás van. Én 76 évesen az egyik Azahriah-rajongónak vagyok mondható

– viccelődve mesélt erről Palik László műsorban.

A humorista büszke lánya tehetségére is. „Gvendolin gyönyörűen mond verset. Nemrég egy versenyen éppen Azahriah-ról tartott hatperces előadást” – mesélte Nagy Bandó András.

Sebeők János

A híres magyar író, nemrégiben egy rendkívül személyes témáról, saját apaságra való alkalmasságáról nyilatkozott. A Blikknek adott interjúban az író megosztotta érzéseit és elárulta, hogy miért nem vállal gyermeket.

Sebeők János az édesanyja, Sebők Éva utolsó kívánságát teljesítve nemrégiben jelentette meg Egészen sötét című regényét, amelyen édesanyja hosszú éveken át dolgozott. A mű, amely a látássérültek világába kalauzolja el az olvasót, különösen nagy hatással volt Sebeők Jánosra „Anyám gyakran olvasott fel nekem belőle” – emlékezett vissza az író.

Az író élete jelentős részét édesanyja elvesztése és a mű befejezése töltötte ki.

Édesanyám elvesztése után visszavonultam, azóta nem végzek alkotói munkát.

Ám talán most, hogy sikerült teljesítenem a neki tett ígéretemet, és újra belekóstolhattam a munkába, hátha visszatér az ihlet” – mondta az író, aki évek óta küzdött a fájdalommal és a veszteséggel.

Amikor a gyermekvállalás kérdése felmerült, Sebeők János őszintén elárulta, miért döntött úgy, hogy nem vállal gyermeket.

„Én mindig is úgy éreztem, sok tekintetben alkalmatlan vagyok az apaságra. Úgy szoktam fogalmazni, hogy jobban szeretem az én meg nem született gyermekemet annál, mint hogy kitegyem a saját személyiségemnek, és ezzel veszélyeztessem a lelkét” – magyarázta az író. 

Karsai Dániel

Nagy öröm érte Karsai Dánielt, az ismert alkotmányjogászt és írót, aki nemrégiben élőben láthatta saját színdarabjának bemutatóját – írta meg a Blikk

Karsai, aki súlyos betegséggel küzd, korábban aggodalmát fejezte ki, hogy talán már nem lesz lehetősége részt venni az előadáson. Szerencsére nem így történt. A darab az elmúlásról és a halállal való szembenézésről szól, valamint saját élettörténetét is feldolgozza.

Elfogadom, ha esetleg én már nem látom az előadást

– nyilatkozta korábban az alkotmányjogász.

A darabot a 6Szín színházban mutatták be, és a közönség elismerően fogadta a produkciót. A hivatalos Facebook-oldalon megosztott bejegyzés szerint a bemutató kivételes, megrendítő és felemelő élmény volt minden jelenlévő számára.

Az alkotásban olyan neves színészek léptek fel, mint Török-Illyés Orsolya, Lőrincz Katalin, Kurta Nika, Gyabronka József, Vizi Dávid és Nagy Márk. Szenteczki Zita rendező segítségével és Karsai Dániel szövegével együtt a csapat valódi művészeti alkotást hozott létre.

A Facebook-oldalon közzétett posztban a színház így fogalmazott: „Kivételes, megrendítő és felemelő volt a tegnap esti bemutató a szerző, Karsai Dániel jelenlétében a 6színben. Köszönet az alkotóknak, a színészeknek, a közönségnek, valamennyi jelenlévőnek és az ügy minden támogatójának, azoknak is, akik tegnap csak lélekben lehettek velünk.”

Harsányi Levente

Harsányi Levente és 20 évvel fiatalabb menyasszonya, Lara, bár boldogan tervezik a közös jövőt, az esküvőt mégis elhalasztották. A népszerű rádiós a Blikknek mesélt a döntés okairól és arról, hogyan alakul jelenleg a kapcsolatuk.

„Egy párterapeuta barátommal párkapcsolati könyvet írunk – a címe: Párkapcsolatok Bibliája –, amelyet előadásokkal is szemléltetünk. Szeptembertől járjuk majd az országot. Valós, megélt problémákra keresünk megoldást, illetve egy hónapos feleség- és férjképzést indítunk, aminek a végén hivatalos papírt kapnak a résztvevők” – osztotta meg Harsányi Levente a terveit.

A műsorvezető szerint a kapcsolatukat erősíti, hogy Lara is jól kijön az ő gyerekeivel, és ő is a párja lányával:

Inkább vagyunk mozaikcsaládban boldogok, mint nem mozaikban boldogtalanok.

Bevállaltuk, szóval csináljuk! Szerencsére nagyon jóban vannak a gyerekeink, meg mi is velük.”

Az esküvővel kapcsolatban Harsányi Levente elárulta, hogy bár szeretnék hivatalosan is megerősíteni kapcsolatukat, nem sietnek. „Bármikor összeházasodhatunk a jövőben, de idén nincs tervben.

Hova rohanjunk?

Még semmi nincs előre megszervezve az esküvővel kapcsolatban, nem téma jelen helyzetben, ugyanis nem szeretnénk megfelelni a társadalmi elvárásoknak” – magyarázta a műsorvezető.

A gyermekvállalással kapcsolatban Harsányi Levente továbbra is nyitott: „Nem tettünk le semmiről, így a közös gyerekről sem. Másfél éve alkotunk egy párt, és vannak olyan pontok az életben, amelyeken szépen sorba megyünk végig, de nem sietünk el semmit. Ha majd megtörtént az összeköltözés, stabil háttérrel rendelkezünk, és minden klappol, akár jöhet a gyerek is.”

(Borítókép: Harsányi Levente. Fotó: MTI)