Búbánatvölgyi otthonában látogatta meg a TV2 stábja Ambrus Attilát, aki kendőzetlen őszinteséggel mesélt az életéről és arról, milyen szinten avatta be eddig a kislányát a múltjába.

Ambrus Attila új könyvében kendőzetlen őszinteséggel írta meg élete mélypontjait és nagy változásait. A TV2 Mokka riportere Búbánatvölgyében látogatta meg a volt bankrablót, aki ma már büszkén járja az utcákat tudván, hogy megfizetett a bűneiért. A szabadulása után rengeteget kellett küzdenie és bizonyítania az előítéletekkel szemben, amelyek elől éveken át a kerámia készítésben lelt menedékre. A mesterséget a börtön falai között sajátította el. A TV2 riporterét már a saját műhelyében fogadta, ahol a múltjáról is őszintén mesélt. Többek között elárulta, hogy nyolcéves korában az apja azt mondta neki, hogy semmirekellő gyerek és felnőttként a börtönben fog megrohadni. Harminchat évvel ezelőtt aztán egy vonat alá, a kerekek közé kapaszkodva szökött át a román határon Magyarországra, ahol először egy ampullagyárban dolgozott, később pedig volt sírásó és házmester is. Az első rablását 1993-ban követte el, hat év alatt elmaszkírozott arccal, harminc alkalommal rabolt ki bankokat, postákat. A bűncselekmények után egy ideig Erdélyben bujkált.

A csapattársainak és a közeli ismerőseinek fogalmuk sem volt a Viszkis sötét oldaláról, csupán annyit vettek észre, hogy a szakadt erdélyi srácból egy menő pesti arc lett, azonban könnyen jött és könnyen ment a rabolt pénz. A sorozatos bűncselekmények miatt egy idő után úgy érezte, hogy szorul körülötte a hurok, elhatalmasodott rajta az üldözési mánia. A bűntetése után magányosan, 37 ezer forinttal a zsebében lépett ki a börtön kapuján, a szabadulása óta eltelt tizenkét évben azonban tökéletesen visszailleszkedett a társadalomba, sikeres üzletember lett, rátalált a szerelem, meg is nősült és boldog családapa lett. Pár évvel ezelőtt a Búbánatvölgyben vett ingatlant, ahonnan már nem tervez máshova menni. A kalandjait és a történetét egy könyvben írta meg, illetve már a kislányának is bevallotta, hogy egy időben börtönben ült, a miértekről azonban még nem mesélt a kicsinek.

Besenczi Árpád

Még mindig fájdalmak gyötrik a leszakadt ujja miatt Besenczi Árpádot. A színházigazgató tavaly év végén szenvedett súlyos balesetet a színpadon, az előadás alatt a jegygyűrűje beleakadt egy csavarba, az ujja egy részét pedig elvesztette. A történtek óta több mint fél év telt el, és bár a seb begyógyult, folyamatosan kötözésre kell járnia, az ujját ugyanis csak úgy tudták megmenteni, hogy bőrt varrtak a leszakadt rész helyére.

A nehézségek ellenére azonban ismét zajlik a színész élete, ugyanis ki sem látszik a munkából. Mivel azonban a kötés a színpadon is látszik, így a darabjaiban ki kellett találnia valamilyen odaillő szöveget, amely megmagyarázza a nézőknek a kötés színjátékokban való legitimitását. Ezen kívül meg kell birkóznia azzal, hogy nehezen szokja meg az ujja hiányát, ám a hétköznapokban ez szerencsére már nem zavarja. Oda kell azonban figyelnie, ugyanis a helye máig érzékeny, így könnyen fájdalmat okozhat magának.

Kárpáti Rebeka

A sportoláshoz elengedhetetlen a kényelmes ruházat, azonban a jó megjelenés sem utolsó szempont. Hogy hogyan tudjuk a ötvözni a sportos és divatos megjelenést, arról Kárpáti Rebeka beszélt a Mokka műsorában. A műsorvezető elárulta, hogy ha sportruházatról van szó, akkor nem feltétlen követi a korszaknak megfelelő divatot, hanem inkább olyan ruhadarabokat keres, amelyek egyszerre csinosak és funkcionálisak is a tervezett sporthoz.

Azt is kiemelte, hogy fontosnak tartja – főleg a fast-fashion világában –, hogy bizonyos sportruházati darabok „bírják a strapát”, ugyanakkor az is lényeges szempont a számára, hogy egyes öltözékeket más-más élethelyzetben is viselni tudjon az adott alkalomhoz igazítva. Ezzel a módszerrel a mindennapjait is könnyebbé teszi, ugyanis a rohanó hétköznapokon nem mindig van ideje háromszor átöltözni.

(Borítókép: Ambrus Attila. Fotó: Papajcsik Péter/Index)