Hét év után pont kerülhet Novozánszki Fanni gyilkossági ügyének a végére, ugyanis elképzelhető, hogy nemrégiben az ő földi maradványait találták meg.

Novozánszki Fannit a Való Világ című reality tette ismertté 2015-ben, majd két évvel később, amikor már elhatárolódott a médiától és prostitúcióval foglalkozott, az eltűnéséről adtak hírt a portálok. A felkutatásába az FBI-t is bevonták a magyar hatóságok, de a nőt sosem találták meg. Gyilkosság miatt végül letartóztatták, elítélték és lecsukták B. Lászlót. Most, hét évvel később a Novozánszki-család ügyvédje szerint nagy esély lehet rá, hogy az édesanyja végre eltemetheti Fannit, az ajkai Csónakázó-tóban ugyanis május elején emberi csontokat találtak.

A szakemberek még vizsgálják a maradványokat, így még semmi sem biztos, ám dr. Lichy József szerint 60 százalék esély van arra, hogy a csontok Novozánszki Fanni földi maradványai.

„Három érvem is van, miért gondolom így. Az egyik, hogy a gyilkos a hazugságvizsgálaton annál a kérdésnél bukott le, hogy vízbe dobta-e Fannit. A másik, hogy a siófoki otthonától mindössze egyórányi kocsiútra van a tó. A harmadik pedig az, hogy végre értelmet nyer, miért is volt még nála a Fanni vérével teli kötél, amitől bőven megszabadulhatott volna a letartóztatásáig. Hát azért, mert a megkötözött Fannival a csomagtartójában napokig kereshette a megfelelő helyet a holttest eltüntetésére” – mondta a Storynak az ügyvéd, aki szerint társa is lehetett az elkövetőnek. Kiemelte ugyanakkor, hogy a legfontosabb, hogy az ügyet végre le tudják zárni és a nő családja megnyugvásra leljen.

Az elítélt korábbi ügyvédje szerint kollégájának túl élénk a fantázia, ő a következőképpen nyilatkozott az ügyről:

Olvasson kevesebb krimit, és foglalkozzon inkább a tényekkel, ne kalandozzon ennyit.

A vizsgálatoknak pár hét múlva születik eredménye.

(nlc)

(Borítókép: Novozánszki Fanni. Fotó: RTL II)