Múlt hét szombaton rendezték meg a Magyar Mozgókép Fesztivált, amelynek során több kategóriában odaítélték a magyar filmművészeti díjakat. Többek között elismerték a legjobb főszereplőnek választott színészek és legjobb rendező munkáját, de a legjobb filmet is díjazták. A díjazottak és az alulmaradtak is kendőzetlen őszinteséggel nyilatkoztak érzéseikről a TV2 kameráinak.

Holnap lesz egy hete, hogy sor került a Magyar Mozgókép Fesztiválra, amely idén a MOZ.GO nevet kapta. A legjobb női főszereplőnek járó elismerést  Törőcsik Franciska  nyerte a  Cicaverzum  című filmben nyújtott alakításáért, míg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjjal jutalmazott Bezerédi Zoltán a  Lefkovicsék gyászolnak  című produkcióban alkotott maradandót.

A legjobb rendezőnek Koltai Lajost választották a Semmelweis című filmért, az alkotás pedig a legjobb filmnek járó elismerést is hazavihette. Mi több, mellékszereplőket is díjaztak a filmből, ám a főszereplői, Vecsei H. Miklós és Nagy Katica alulmaradtak. A TV2 kameráinak elsőként Koltai Lajos fejezte ki a nemtetszését a díj nélkül távozó főszereplők miatt, majd Nagy Katica is megszólalt.

A díjátadón tiszteletét tette Kádár L. Gellért és Rujder Vivien, akik a TV2 képernyőjére jövőre érkező, 10,5 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló, 10 részes Hunyadi-sorozat főszerepeiben lesznek láthatók. Kádár magát Hunyadi Jánost, Rujder pedig Szilágyi Erzsébetet alakítja majd. A színészekkel a TV2 riportere szintén interjút készített.

(Borítókép: Nagy Katica. Fotó: Kovács Tamás/MTI)