A hírességek világában azt hinnénk, a világsztárok olyan gyakran váltogatják a partnereiket, hogy elkerülhetetlenül átesnek egy-egy nemi betegségen. Bár a szexuális úton terjedő kórságok nem a partnerek számával, hanem a felelőtlen szexuális együttléttel függnek össze, valóban akadnak hírességek, akik sikeresen összeszedtek egy-egy STD-t. Mi most ötöt mutatunk közülük!

Michael Douglas

Michael Douglas nyelvrákkal küzdött 2010-ben, kezelésképpen pedig 5 hónapos sugár- és kemoterápiát kapott. Mint kiderült, a színésznél HPV-fertőzés miatt alakult ki a rák, amelyet orális közösülés útján kapott el.

Az orális szex beismerése után Douglas és felesége, Catherine Zeta-Jones 2013 májusában ideiglenesen szakított, mert a pletykák szerint a színész a házasságuk alatt más nőkkel lépett félre. A pár később újra összejött.

Chris Olsen

Chris Olsen nyíltan meleg színész és influenszer a TikTokon vallotta be nagyjából 10 milliós követőbázisának, hogy háromszor diagnosztizálták a múltban chlamydiával. Olsen éppen egy újabb STD-szűrést követően jelentkezett be és felhívta rá a figyelmet, hogy a rendszeres nemi életet élő és a partnereiket is váltogató személyek számára fontos, hogy bizonyos időközönként eljárjanak teljes kivizsgálásra.

Tallulah Bankhead

A listánk kakukktojása az 1968-ban 66 esztendősen meghalt amerikai színésznő, Tallulah Bankhead az 1930-as években küzdött gonorrheával, vagy közismertebb nevén tripperrel. 1933-ban, amikor a Jezabel című darabban játszott, kórházba kellett szállítani, ahol sürgősségi méheltávolításon esett át. Az operációra a nemi betegség mellékhatása miatt volt szükség. Bankhead később azt állította, hogy a kórt Gary Coopertől vagy George Rafttól kapta el. Miután mindössze 32 kilósan elhagyta a kórházat, azonnal folytatta a munkát.

Charlie Sheen

Bombaként robbant a hír, amikor 2015-ben Charlie Sheen bevallotta, hogy 2011-ben HIV-fertőzéssel diagnosztizálták. A színész éveken át hírhedt volt a nőügyeiről, a partnereit kifejezetten gyakran váltogatta, saját bevallása szerint a mai napig nem tudja, hogyan fertőződött meg. A státuszáról azért számolt be a nyilvánosságnak, mert többször megfenyegették, hogy kiszivárogtatják róla az információt. Előtte hogy titokban tartsa, az évek során 10 millió dollárt, átszámítva 3 és félmilliárd forintot fizetett különböző személyeknek.

Halle Berry

A Macskanő című film sztárja idén márciusban fedte fel, hogy 54 éves korában találkozott álmai férfijával, a jelenlegi párjával, Van Hunttal. Nem sokkal azután, hogy randevúztak, a színésznő a szexet követően kínzó fájdalmat érzett. Vizsgálatra ment, az orvos pedig közölte vele, hogy a genitális herpesz legrosszabb formáját kapta el. Végül mindkettőjüket letesztelték, ám az eredmények negatívak lettek. Mint később kiderült, Berry valójában hüvelyszárazság okozta fájdalmat érzett a perimenopauza egyik tüneteként. Akadtak azonban színésznők, akik valóban meg kellett hogy küzdjenek a nemi herpesszel. A legjobb példa erre azok a hírességek, akiknek viszonyuk volt Derek Jeter egykori profi baseball-játékos és üzletemberrel. Tőle kapta el a fertőzést többek között Jessica Biel, Jessica Alba, Maria Carey és Scarlett Johansson.

(Borítókép: Halle Berry. Fotó: Getty Images)