Geszti Péter megosztotta a tapasztalatait a Ferihegyi repülőtéren kialakult botrányról. A feszült helyzet majdnem erőszakos fordulatot vett a csalódott foci szurkolóknál, akik lekésték a tegnapi skót-magyar Eb-mérkőzést.

Vasárnap este Ferihegyen a Eurowings légitársaság járata hatalmas késéssel indult Stuttgartba, ami miatt több mint száz magyar szurkoló lekéste a magyar-skót mérkőzést. A repülőtéri káosznál jelen volt Geszti Péter is, aki a történteket a Facebook oldalán részletesen dokumentálta.

Geszti Péter szerint a járat eredetileg 16:15-kor indult volna, de több órás csúszással csak 18:55-kor kezdhettek volna beszállni. Ekkor azonban már nyilvánvaló volt, hogy sokak türelme elfogyott.

Amikor mindenki elfoglalta a helyét, mégsem csukta be a személyzet az ajtókat, mert zavar támadt 

– írta Geszti Péter. Elmondása szerint a helyzet fokozódott a repülőn, amikor nem lehetett tudni, mi okozza a további késést. 

A mellettem ülő idős német hölgy reszketni kezdett, ahogy egyre többen kezdtek hangosan káromkodni 

– tette hozzá. Geszti Péter beszámolója szerint a helyzet olyan súlyossá vált, hogy először a légiutas-kísérő, aztán a másodpilóta és végül a kapitány kellett, hogy közbelépjen.

A zűrzavarban végül a repülőtéri rendőrség is megjelent és több utasnak el kellett hagynia a gépet. Az énekes maga is úgy döntött, hogy inkább leszáll, mert „nem akar ott lenni”, a helyzet súlyossága miatt a meccsre sem vágyott már.

Geszti Péter a posztját egy elgondolkodtató kérdéssel zárta:

Mi lesz, ha egyszer nem lesz áram, kenyér, benzin, vagy kifogynak a vízkészletek? Ki fog minket megmenteni magunktól?

– tűnődött, felhívva a figyelmet arra, hogy az emberekből milyen könnyen válthat ki erőszakos reakciókat egy váratlan helyzet.

(Borítókép: Geszti Péter. Fotó: Papajcsik Péter/Index)