Szécsi Zoltán, a magyar vízilabda legendája, a sportpályafutását követően marhatenyésztőként találta meg új hivatását.

Megasztár

Tizenkét év szünet után tér vissza a képernyőre a Megasztár, amely egykoron milliókat szegezett a tévék elé. A hosszas találgatások és izgatott várakozás után végre kiderült, kik alkotják az idei zsűrit. Az új évad zsűriasztalánál a két korábbi Megasztár győztes, Rúzsa Magdi és Molnár Ferenc Caramel mellett Marics Peti, Papp Szabi és a Halott Pénz frontembere, és Marsalkó Dávid foglalnak helyet, hogy felkutassák a jövő zenei tehetségeit.

A zsűritagok már alig várják, hogy megoszthassák tapasztalataikat a versenyzőkkel. Rúzsa Magdi, aki maga is a tehetségkutató műsor keretein belül robbant be a köztudatba, így nyilatkozott: 

„Én hiszek abban, hogy a Megasztár újra megteremti azt a pezsgést és izgalmat, ami korábban milliókat vonzott a tévék elé, és az emberek újra együtt szurkolnak majd az új Megasztár hangjáért.”

Caramel hozzátette, hogy a zsűritagként szerzett tapasztalatai révén most még inkább átérzi a versenyzők helyzetét, és olyan konstruktív visszajelzéseket kíván adni, amelyek valóban segítik a tehetségek fejlődését. Papp Szabi és Marics Peti, akik már korábban is zsűriztek más műsorokban, kiemelték, hogy a Megasztár egy teljesen más dimenzió, amely különleges kihívást jelent számukra. Marsalkó Dávid, aki először vesz részt ilyen szerepkörben, izgatottan várja, hogy belekóstoljon a tehetségkutató zsűri munkájába.

A műsor nagy bejelentése kapcsán Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója elmondta, hogy rendkívül nehéz volt összeállítani az ideális zsűrit, de végül egy olyan csapat jött össze, amely színes és szórakoztató, és tökéletesen alkalmas arra, hogy megtalálják a következő magyar zenei legendát.

A tét magas: a győztes Los Angelesben vehet fel egy dalt, kap hozzá egy profi videoklipet, és 40 millió forinttal gazdagodik.

A Megasztár tehát újra a képernyőn, ahol a régi és az új rajongók egyaránt izgatottan várhatják, vajon ki lesz a következő, aki beírja magát a magyar zenei élet nagykönyvébe.

Nyári Darinka

A magyar színésznő igazi meglepetéssel készült férje, Kiss Ernő Zsolt 40. születésnapjára: egy romantikus olaszországi utazással lepte meg, ahol Róma örök városában töltöttek el néhány felejthetetlen napot. A pár a Mokka műsorában mesélt a kalandjaikról, mely során a város történelmi látnivalóit fedezték fel és az olasz gasztronómia csodáit ízlelték meg.

Nyári Darinka elmondása szerint régóta tervezték ezt az utat, mert mindketten rajonganak az olasz ételekért. Bár Toszkána is szóba jött  úti célként, végül Róma mellett tették le a voksukat, ahol egy hosszú hétvégét töltöttek. A színész, Kiss Ernő Zsolt beszámolója szerint az utazás során az volt a terv, hogy nyugodtan, sétálva fedezik fel a várost, azonban Róma annyira magával ragadta őket, hogy az első napon reggeltől estig folyamatosan fedezték fel a város nevezetességeit, többek között a Colosseumot is meglátogatták.

A páros gyalog barangolta be a várost, így szinte minden jelentős emlékművet és múzeumot sikerült megnézniük. Az étkezések során külön figyelmet fordítottak a helyi konyha különlegességeire; többféle házi készítésű tésztát, friss helyben termesztett zöldségekből készült szószokat kóstoltak, amelyek ízeiben és frissességében teljesen eltértek a megszokottól.

Szécsi Zoltán

Szécsi Zoltán, a háromszoros olimpiai aranyérmes magyar vízilabdázó, ma már nem az uszodában, hanem mezőgazdasági területeken érzi otthon magát. Tíz éve döntött úgy, hogy átveszi nagyszülei régi kömlői tanyáját, ahol most szarvasmarha-tenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozik, mintegy 140 hektáron.

A sportolói élet utáni új kihívásként választott mezőgazdaság nem csak munka számára, hanem szenvedély is. Az olimpiai bajnok a múlt hétvégén a Mokka című műsor riporterét, ahol büszkén mutatta be, hogyan változott az élete az élsportolói karrierje óta. Mint elmondta, a gazdaság irányítása, a növénytermesztés és az állatok gondozása teljesen lekötik.

A marhatenyésztést és a növénytermelést segítő állami pályázatoknak köszönhetően a birtok folyamatosan fejlődik. Szécsi Zoltán főleg az adminisztrációs és tervezési feladatokat látja el, míg a fizikai munkát szakemberek végzik. Az elektronikus gazdálkodási napló vezetése, a támogatási kérelmek naprakészen tartása és a műveletek lejelentése is az ő feladatai közé tartozik.

(Borítókép: Szécsi Zoltán. Fotó: Getty Images)