Demcsák Zsuzsa második gyereke, Tamara is kirepült otthonról. A vele való kapcsolatáról a műsorvezető a TV2 Mokka stúdiójában vallott.

Demcsák Zsuzsa

Sorra repülnek ki Demcsák Zsuzsa gyerekei a családi fészekből. A lánya, Tamara a napokban vált nagykorúvá, a vele való kapcsolatáról pedig a TV2 Mokka című műsorában mesélt kendőzetlenül a műsorvezető. Mint azt elmondta, véleménye szerint Tamara nagyon különleges személyiség és árad belőle a kedvesség. Ő tanította meg az anyjának, hogy hogyan beszéljen őszintén az érzéseiről, ami csak erősítette a közöttük lévő köteléket. Ha konfliktusuk is adódik, akkor is rögtön megpróbálják megoldani azt.

„Nehéz megtalálni az anyai és a barátnői szerep közötti egyensúlyt, hiszen mindent megosztunk egymással, ugyanakkor fontos a szülői iránymutatás jelenléte, még ha fel is nőttek” – fogalmazott Demcsák. Hozzátette: kifejezetten fontosnak tartja, hogy ne tegyen különbséget a gyerekei között.

Céline Dion

Mint ismert, Céline Diont néhány évvel ezelőtt Stiff-Person-, vagyis úgynevezett merevtest-szindrómával diagnosztizálták, amely egymillióból egy embert érint és kínzó fájdalmakkal, görcsrohamokkal jár. Az állapota folyamatosan romlik, legújabb dokumentumfilmjében pedig sokkoló képsorokat hozott nyilvánosságra.

„Borzasztó. Szörnyű. Nem tudok járni. Ha nem tudok járni, kúszni fogok, de nem fogok megállni. Nem adom fel” – nyilatkozta az 56 esztendős énekesnő, akinek kínzó görcsei a legtöbbször teljesen váratlanul, hirtelen jelentkeznek.

A merevtest szindróma egy rendkívül ritka, a vázizom akaratlan összehúzódásával, izommerevséggel, izomgörcsökkel jellemezhető betegség.  E zek a rendkívül erős izomösszehúzódások  nagyon gyakran a gerincet is deformálhatják, súlyos esetekben csonttörést is kiválthatnak” – magyarázta a csatornának egy szakember. Hozzátette: a görcsrohamokat bármilyen apró, mások számára egyáltalán nem zavaró külső inger, például egy hanghatás vagy egy hirtelen felvillanó fény is kiválthatja.

„Olyan kezelés nincs a betegségre, ami megszüntetné vagy meggyógyítaná a kiváltó okot, de magát a tünetet tudjuk kezelni. Általában olyan gyógyszert használunk, amely az izom görcsösségét csökkenti, az ellazulását fokozza, tehát izomlazítót vagy olyan jellegű nyugtató- készítményt, amelynek jelentős izomlazító hatása van.”

(Borítókép: Demcsák Zsuzsa. Fotó: Papajcsik Péter/Index)