Pénteki hírösszefoglalónkban továbbá: Hevesi Krisztina gyerekkori traumájáról mesélt, Mucsi Zoltán elmesélte az életéről szóló színdarab megszületésének történetét.

Esztergályos Cecília

A mesterséges intelligencia segítségével lopták el a csalók a Kossuth-díjas színművésznő nevét és hangját, sőt egy reklámhoz.

A felvételt Esztergályos Cecília Facebook-oldalán is megosztotta, hogy felhívja a figyelmet a csalásra, a részletekről pedig a Mokka műsorában mesélt. A csalók szinte tökéletesen alkották újra a színésznő megjelenését és hangját is.

„A nevem Esztergályos Cecília, és 17 éve térdproblémáim vannak” – hangzik el a videóban, amellyel egy terméket akarnak reklámozni.

Manapság nem számít ritkaságnak az, ahogy visszaélnek egy-egy híres ember nevével és fotóival, de ehhez hasonló csalásra Magyarországon még nem nagyon került sor.

Ahelyett, hogy jóra használnák a mesterséges intelligenciát, a csalók, hamisítók megbélyegzik azt az ismert embert, aki azért dolgozott, hogy becsületes legyen

– mondta felháborodottan a művésznő, aki saját maga fedezte fel a visszaélést.

Hasonló történetről tudott beszámolni az egyik műsorvezető, Istenes László is, akiről a közelmúltban terjedt el olyan álhír, amelyben azt állították, a Mokka egyik reggeli, élő adásában komoly botrány tört ki közte és a vendég, Tatár Csilla között, pedig ők ketten még csak soha nem is találkoztak.

„Arra kérek mindenkit, aki engem szeret, és aki nem akarja ilyen helyzetbe hozni saját magát sem, hogy osszák meg mindenhol” – hangsúlyozta Esztergályos Cecília, aki hangsúlyozta, hogy senki se higgye el azt, ami a videóban elhangzik.

Hevesi Krisztina

Dr. Hevesi Krisztina jól ismert és a közösségi médiában aktív, népszerű magyar pszichológus, egészségfejlesztő szakpszichológus, sportszakpszichológus fő kutatási területe a szexuálpszichológia, valamint a fizikai aktivitás és a szexuális elégedettség szerepe a jóllétben. Így sokan nem is gondolnák róla, hogy milyen súlyos traumákat szenvedett el maga is.

„Öt ilyen esetem volt, amikor sarokba szorítottak, el kellett futnom vagy akár a barátnőmnek a nagypapája a vízben elkezdett közeledni felém. Volt, hogy torkom szakadtából sikítottam, és az álmaimban az jelent meg, hogy nem jön ki hang a torkomon” – emlékezett vissza gyerekkori traumáira a szakember a Tények kamerái előtt.

A pszichológus első traumatikus élményekor mindössze hatéves volt.

Egy férfi beszorított engem a liftbe, két emelet közzé.

Azért voltam egyedül, mert anyu épp veszélyeztetett terhes volt, apu épp dolgozott, és valójában csak a háztömb hátsó oldalára kellett iskolába mennem. Gondolták annyit azért nem tévedek el” – mesélte Hevesi Krisztina, akinek a zaklató férfi külseje azonban annyira beleégett a memóriájába, hogy a mai napig úgy emlékszik rá, mintha csak tegnap történt volna.

Mucsi Zoltán

Több tucat színházi és filmes szerepben ért el nagy sikereket Mucsi Zoltán. A Jászai Mari-díjas színész azonban június 29-én, szombat este önmagát alakítja a Városmajori Szabadtéri Színpadon: saját, Egy életem című estjével lép fel ugyanis, amelyben olyan részleteket is elmesél több mint hat évtizedről, amelyekről máshol még nem beszélt – derül ki a Blikk cikkéből.

Az est ötletgazdája Lévai Balázs producer volt.

„Úgy alakult, hogy az embernek vannak jóindulatú barátai és vannak rosszindulatúak. Balázs az utóbbiba tartozik, mert úgy érezte, a komfortzónából engem ki kell lökni, ami nem volt egyszerű” – összegezte a közös munkát Mucsi Zoltán, akivel Lévai Balázs szerint nem volt egyszerű a közös munka.

Hosszú és kegyetlen küzdelem volt.

A néző beül egy standup estre, ami nagyon szórakoztató. Amíg gyűrtük egymást, amíg kitaláltuk, hogyan legyen ebből előadás, kiválasztottuk Zoli életéből azokat a történeteket, amelyeket összefűzve létrehoztunk egy sztorit, az nem volt egyszerű. Igen, amikor azt mondja, rosszindulatú voltam, arra gondol, hogy arra próbáltam ösztökélni, hogy legyen személyes, amely egy színésznek nehéz” – fogalmazott Lévai Balázs.

„Ez egy teljesen más műfaj. Ebben az előadásban sok személyes dolog van, igaz, azért van egy határ. És hogy ne legyen teljesen tragikus este, megfűszereztük egy kis humorral.

Nyilván az életemről szól, és kellett személyes dolgokról beszélni: van olyan, amit csak itt mondok el

– tette hozzá Mucsi Zoltán.

(Borítókép: Esztergályos Cecília. Fotó: Zih Zsolt/MTI)