Michael J. Fox, a Parkinson-kórban szenvedő színész, a Coldplay meglepetésvendégeként kerekesszékben játszotta el a „Vissza a jövőbe” dallamait a Glastonbury Fesztiválon.

A Parkinson-kórral küzdő Michael J. Fox szívmelengető élményt nyújtott a Glastonbury Fesztivál közönségének. A legendás színész, aki már évtizedek óta harcol a súlyos neurológiai betegséggel, kerekesszékben tűnt fel a színpadon, ahol a Coldplay meglepetésvendégeként a Vissza a jövőbe film ikonikus dallamait gitározta el.

A Vissza a jövőbe sztárja már régóta küzd egészségügyi problémáival, ami miatt kénytelen volt visszavonulni a színészettől. Kommunikációs nehézségei ellenére a színész időről időre nyilvános szerepléssel lepi meg hűséges rajongóit. Idén februárban például a BAFTA-díjátadón is megjelent, ahol tolószékéből felállva mondta el köszönőbeszédét.

A Glastonbury Fesztiválon a Coldplay volt a fő fellépő, és Chris Martin, a zenekar frontembere kiemelte, mennyire meghatározó volt a Vissza a jövőbe számukra.

Martin Michael J. Foxot a zenekar hősének nevezte, és elmondta, hogy a film inspirálta őket a zenekar megalapítására.

A közös produkció során több dalukat is eljátszották, többek között a Humankind és a Fix You című számokat is.

Michael J. Fox gitárjátéka a Vissza a jövőbe film egyik emlékezetes jelenetéből ismert Chuck Berry-riffre emlékeztetett, amely még inkább felejthetetlenné tette az estét. A fesztivál közönsége és a közösségi média felhasználói egyaránt elárasztották gratulációkkal és meghatódott üzenetekkel a színészt, aki ismét bebizonyította, hogy a nehézségek ellenére is képes lenyűgöző teljesítményt nyújtani.

(Bors)

(Borítókép: Michael J. Fox. Fotó: Getty Images)