Rippel Ferenc állítja, hogy egészséges életmóddal és a testünk épségét szolgáló különböző megelőző kezelésekkel több tíz évet nyerhetünk magunknak. Az artista a TV2 kamerái előtt fejtette ki az álláspontját egy bőrszépészeti nagykövettel az oldalán.

Rippel Ferenc

Ha megértjük testünk helyes működését, akár 100 évig is élhetünk Rippel Ferenc és Slamovits-Horváth Beáta bőrszépészeti nagykövet szerint. Az artista és a bőrápolási szakember a TV2 Mokka című műsorában rávilágított, hogy sokan nem veszik komolyan a prevenciós kezeléseket és inkább akkor kezeltetik a tüneteket, amikor már egyes testrészeik rettenetesen fájnak. Ha azonban gondot fordítanának a megelőzésre, a különböző kezelésekkel több tíz évet is nyernének maguknak, sőt az életminőségük is javulna. Rippel Ferenc például nemcsak saját magára figyel, hanem a csontkovácsoláshoz hasonló módszerrel mások gerincét kezeli.

Ha a gerincünk épp állapotban van, már a nagyobb mozgásszervi problémákat el is tudjuk kerülni

– mutatott rá az artista. Hozzátette: az egyensúly visszaállítása a legfontosabb. Slamovits-Horváth Beáta elmondta, hogy a kezelőjükben nemcsak a szépségápolásra, hanem az egészségre is elkezdtek nagyobb hangsúlyt fordítani, hiszen ez a két faktor gyökeresen kapcsolódik egymáshoz a mindennapokban is.

Erdélyi Mónika

Erdélyi Mónika ugyancsak a Mokka vendége volt, ahol vele is az egészséges életmódról, valamint az életmódváltásról is szó esett. Mint kiderült, egy Magyar Adrián nevű férfinak segít, aki 160 kilósan kezdett fogyókúrába, és egy októberben induló óriásplakát kampány arca lesz. A férfinak korábban semmilyen fogyókúra nem segített és a sportolást sem szerette, ám egy programba belevágva mostanra 10 kilótól szabadult meg. A célja, hogy összesen 50 kilót adjon le. Erdélyi Mónika ebben segíti őt a saját tapasztalataival.

A műsorvezető elárulta, hogy az általa korábban alkalmazott komplex programnak egy szigorú étrend, valamint a testmozgás is része, ezen kívül a segítségével egy olyan rutint sikerült kialakítania, amelynek köszönhetően az alvása is helyreállt. Mindennek eredményeképpen Erdélyi 20 kilótól szabadult meg.

„Az egész úgy kezdődött, hogy Jákob Zoli felkeresett, aminek nagyon örültem. Nehéz volt ugyanis szembenéznem azzal, hogy régebben vékony voltam, ez azonban 10-15 éve megváltozott és nem tudtam megküzdeni vele. Szerettem volna visszanyerni a régi alakomat, ehhez pedig még mindig fogyni szeretnék egy keveset” – árulta el.

(Borítókép: Rippel Ferenc. Fotó: Németh Kata/Index)