Eddig nem ismert részleteket osztott meg az életéről Szabó Zsófia a TV2 Titkok Ramónával című legutóbbi online adásában. A műsorvezető többek között mesélt a kisfiáról, arról, hogy manapság miért nem posztol róla képeket, valamint szóba jött a TV2-höz való átigazolása is.

Szabó Zsófia

A TV2 Titkok Ramónával című online műsorának legutóbbi vendége Szabó Zsófia volt, aki rengeteg olyan részletet árult el életéről, amiről eddig sehol sem beszélt. Többek között kitért a kisfiára, Mendelre, akiről jó ideje nem láthatnak friss fotót Szabó követői, a műsorvezető ugyanis tudatosan nem hoz nyilvánosságra ilyen felvételeket. Mint azt a műsorban elmondta, kezdetben úgy érezte, hogy anya szerepben szerethetőbb figurává válik a közösségi médiában, ám egy idő után rájött, hogy erre a célra eszközként használta fel a gyerekét, ami nem volt fair vele szemben. Azon is elgondolkodott, hogy hosszú távon vajon jót tesz-e Mendelnek azzal, hogy megjelenteti az arcát az interneten. Végül úgy döntött, nem posztol több képet a kisfiúról, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy rendkívül büszke rá. Elmondása szerint Mendel gyönyörű, okos és nagyon vicces gyerek, körülötte forog az egész élete. Mindössze annyiban bánja a döntését, hogy az emberek egy teljesen más képet látnak róla, hiszen az ideje 80 százalékát a kisfiával tölti, amiből a követői kimaradnak.

„Ettől függetlenül nem változtatnék a döntésemen, hosszú távon ugyanis ezzel teszek a legjobbat Mendelnek. Idén hétéves lesz, az elmúlt négy évben pedig egyetlen képet sem tettem róla közzé” – árulta el Lékai-Kiss Ramónának Szabó Zsófia. Hozzátette: a fia idén ősszel iskolába megy, így egyedülálló anyaként mozgalmas év elé néz. Bár a gyereknevelésből a volt férje is kiveszi a részét, Mendellel kettesben élnek, így a feladatok nagy része rá hárul. Ettől függetlenül mindenben szeretne a fia mellett lenni és óvni őt, ugyanis tart attól, hogy Mendelt hasonló támadások érhetik majd az iskolában az ismertsége miatt, csak úgy, ahogy őt érték annak idején az édesapja, Szabó Gyula miatt.

A beszélgetés során Szabó Zsófi arra is kitért, hogy amíg fiatal, a gyereknevelés mellett új dolgokba is belevágna, hiszen sok ideje felszabadul az iskolakezdés miatt. Az egyik nagy lépése a TV2-höz való átigazolása volt, amelyről szintén őszintén mesélt Kiss Ramónának. Mint kiderült, korábban pont az egykori Barátok közt-sztár RTL-től való távozása miatt szakadt meg kettejük között a kapcsolat, hiszen korábban nagyon jó barátnők voltak tekintve, hogy mindketten színésznőként kezdték, majd műsorvezetői státuszban kerültek kamerák elé. Lékai-Kiss Ramóna távozása után Szabó Zsófi még évekig az RTL-nél maradt, ám remélte, hogy egy nap ismét együtt dolgozhatnak. A kívánsága valóra vált, nemrég ugyanis ő is visszatért a TV2-höz.

„Nem éreztem magam a helyemen. Többen feltették a kérdést, hogy a Reggeli helyett miért nem a Mokkában vagyok, majd én is elgondolkodtam rajta. Most nagyon jól érzem magam, a kollégákkal is hamar megtaláltam a közös hangot” – mesélte Szabó Zsófia.

Iszak Eszter

Szülési szabadságra megy Iszak Eszter, a Mokka egy másik műsorvezetője. Mint azt egy interjúban elárulta, a korán kelést mindig nehezen viselte, így ebből a szempontból egy kicsit fellélegezhet. A műsort ugyanakkor nagyon szereti, pont ezért vállalta várandósan is a műsorvezetést. Mivel az utolsó trimeszterben egyre fáradékonyabb lett, így a munka is nehezebben ment neki, ezért döntött úgy, hogy végül szülési szabadságra megy. Elárulta, nehéz számára a váltás, ám itt az ideje, hogy rákészüljön az anyaságra és az azzal járó új kihívásokra.

(Borítókép: Szabó Zsófia. Fotó: Papajcsik Péter/Index)