Lassan egy éve, hogy egy világot megrendített Matthew Perry hirtelen halála. A színész nettó vagyonát az elhunyta után nagyjából 120 millió dollárra, mai árfolyamon 43 milliárd 453 millió forintra becsülték, amely mellett egy nagyobb összeget egy vagyonkezelői alapba helyezett. Legutóbb egy vagyonkezelői dokumentumból az is kiderült, mekkora összeg maradt a hagyományos bankszámláján.

Matthew Perry a világ egyik legsikeresebb sorozata, a Jóbarátok sztárjaként meglehetősen szép summát tudhatott a magáénak, pláne ha idevesszük a karrierje során befolyt egyéb összegeket, esetleges befektetéseket is. A nettó vagyonát korábban nettó vagyonát korábban 43 milliárd 453 millió forintnak megfelelő összegre becsülték, ezen kívül 2009-ben egy vagyonkezelői alapot is létrehozott, amelyen egymillió dollárt (362 millió forintot) helyezett el. Mivel Perry sosem nősült meg és gyereke sem született, így a végrendeletében az édesapját, John Perry-t, az édesanyját, Suzanne Morrisont, a féltestvérét, Caitlin Morrisont és a volt barátnőjét, Rachel Dunnt jelölte meg kedvezményezettként, a hagyatéki eljárás során pedig előkerültek bizonyos leltár- és értékbecslési dokumentumok, amelyeket Lisa Ferguson, Perry egyik vagyonkezelője nyújtott be.

Ezekből a dokumentumokból kiderül, hogy a színész halálakor a hagyományos bankszámláján további 1 millió 596 ezer 914 dollár, vagyis körülbelül 578 millió forint volt.

Mint ismert, a népszerű amerikai szitkom Chandler Bingjét megformáló amerikai–kanadai színészt 2023. október 28-án, 54 éves korában holtak találták a Los Angeles-i otthonának jakuzzijában. Az első jelentések szerint a sztár megfulladt, ám később a toxikológiai jelentés megerősítette, hogy Perry a ketamin akut hatása miatt halt meg. A színész közismerten küzdött különböző függőségekkel a múltban, és bár a halála előtt tiszta volt, a Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című 2022-es memoárjában többen is olyan utalásokat véltek felfedezni, amelyek a visszaesésre utalhattak. A könyvből egyebek mellett az is kiderül, hogy Perry az évek során 3 milliárd 259 millió forintnak megfelelő összeget költött arra, hogy sikerüljön leszámolnia a szenvedélybetegségeivel.

A hatóságok az év elején további vizsgálatot indítottak Perry halálának ügyében. Egy nemrégiben megjelent jelentés szerint a rendőrség több embert is gyanúsít a sztár halála miatt – írja a People cikke nyomán a Blikk.

(Borítókép: Matthew Perry. Fotó: Getty Images)