A hét első hírösszefoglalójában még: Aurelio elárulta, mi az, amit a börtönnél is jobban szégyell; Gáspár Zsolti a gyerekeiről vallott; Csepregi Éva a Neton Família kapcsán öntötte ki a szívét.

Aurelio

Aurelio egy érettebb, komolyabb férfiként szabadult a börtönből, ám akad, amit a letöltött éveknél is jobban szégyell. Az egykori valóságshow-hős a Borsnak nyilatkozva elmondta, hogy idővel muszáj lesz beavatnia a múltjába a kislányát, Sofit, ám véleménye szerint sokkal nehezebb feladatnak ígérkezik majd elmagyaráznia a Való Világ villájában töltött időszakot, mint a börtönéveket.

„Amikor a lányom nagyobb lesz, az édesanyjával együtt őszintén el fogom neki mondani, hogy régen, fiatalon, nagyon sokat hibáztam, emiatt börtönben is voltam. Azt is elmondom majd neki, miért ültem. Tettem valamit, amiért vállaltam is a felelősséget, s leültem a büntetést.

Szerintem ezt nem lesz majd olyan bonyolult elmagyarázni neki, mint azt, hogy 2014-ben indokolatlanul a legnemesebb szervemet tekergettem a tévében.

Azt nagyobb ugródeszka lesz elmesélni, hogy figyelj, itt éppen azt gondoltam, hogy amikor az ükapád azt mondta nekem, hogy ne szégyelld, amid van, akkor én azt kicsit félreértettem. Ezt a helikopterezést kicsit nehezebb lesz bevállalni” – magyarázta Aurelio, hozzátéve: tudja, hogy ezt az ominózus jelenetet már sehonnan sem lehet törölni, és bár sok mással együtt szégyelli, semmit sem bán az életéből.

„Aki bement, az egy beképzelt, öntelt, vicces, de egyben bicskanyitogató figura volt ”  – folytatta a börtönbüntetési előtti időszakról az édesapa.  Nem bánom, hogy ilyen voltam, az is én voltam. Én mindig önmagamat adtam, amióta az eszemet tudom, sosem mutattam mást. Kivéve, amikor jöttek az ilyen ego tripjeim. Az az Aurelio, aki kijött, ugyanolyan humoros, ugyanolyan magabiztos, csak néha már magában tartja a véleményét. [...] M ár oda kell figyelnem arra is, hogy van egy lányom. Mert véletlenül sem szeretném, hogy a felelőtlen kijelentéseim vagy tetteim miatt ő bárhol, bármikor hátrányba kerüljön  – emelte ki. Hozzátette:  Sofit jelenleg azzal próbálják óvni, hogy nem mutatják meg az arcát a nyilvánosságnak a közösségi médiában.

Gáspár Zsolt

Gáspár Zsolt három gyerek büszke édesapja. Az ikrei, Nikol és Nikolász, valamint Gabi már a saját útját járja, a gazda pedig nemrég a hot! magazinnak árulta el, hogy a kezdetektől mindenben támogatja őket és sosem próbált rájuk erőltetni semmit. Egyetlen dolgot kért tőlük, hogy kövessék az álmaikat, és tegyenek meg mindent azért, hogy elérjék azokat.

„Még fiatal voltam, amikor megfogadtam, hogy mindenben támogatom majd a gyermekeimet, pont úgy, ahogy a szüleink velünk tették. Nekik nem állt módjukban, hogy egyetemre küldjenek, de szakmákat adtak a kezünkbe, és engedték, hogy a saját utunkat járjunk” – kezdte Gáspár Zsolt, aki büszkén árulta el, hogy a fiatalabbik lánya a napokban tette le az államvizsgát. „Nikol a Metropolitan Egyetemen végzett közgazdászként, amivel a családunk első diplomása lett. Úgy döntött, hogy belevág a mesterképzésbe. Fantasztikus látni, ahogy a gyerekek kiteljesednek és örömüket lelik abban, amit csinálnak.”

Nikol ikerestvére, Nikolász például cukrásznak tanul és az édesapja szerint nagyon ügyes is benne. A képzést ő is idén végzi el, utána pedig rögtön el is szeretne helyezkedni a szakmában.

„Olyan, saját recepteken alapuló csodákat süt, hogy az egész család, de még a szomszédság is összeszalad, ha az utcában megérzik, hogy valami készül. Rá is mérhetetlenül büszke vagyok, köszönet Zsuzsikának, a mestercukrásznak, akitől tanul” – üzente Gáspár, akinek a nagyobbik lánya, Gabi már teljesen a saját lábán áll.

„Ő a családi vállalkozásban vállalt szerepet, sok időt töltünk együtt, amit élvezek. Boldoggá tesz, hogy érdeklődik az üzlet iránt, hiszen így biztos kezekbe helyezhetem a családunk jövőjét, ha én elfáradnék és úgy döntenék, hogy visszavonulok.”

Csepregi Éva

Hatalmas bulit csapott a Neoton Família nemrég a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Nyékládházán. Az 50 éve működő együttes csak úgy, mint minden koncertet, ezt is kirobbanó lendülettel nyomta végig, az élen Csepregi Évával, aki a Borsnak mesélt arról, hogy mit érez ennyi idő után egy-egy fellépés előtt.

„Nekünk minden műsor egy ünnep, és úgy megyünk fel a színpadra, hogy azt ünnepeljük, hogy együtt vagyunk, örülünk egymásnak, és ez ma is így van. [...] Ha turné van, minden koncert nagykoncert. A díszlet mindenhol ugyanolyan, a dalokhoz külön világítás készül, mert nekünk nagyon fontos az, hogy ugyanazt a minőséget kapja mindenki. Persze egy aréna koncert ennek egy bővített változata, ott próbálunk még hozzátenni, és nagyon más a műsor, de minden fellépésre rengeteget készülünk. [...] Sosem felejtkezünk el a szülinapokról vagy névnapokról sem, és ez az évek során sem változott” – mesélte az énekesnő. Rajta kívül jelenleg Végvári Ádám, Baracs János, Lukács László, Lukács Andrea és Heatlie Dávid, az énekesnő és Bob Heatlie fia alkotja a zenekart. Dávid 2007 óta felel a dobokért, így már több mint 15 éve zenél együtt az édesanyjával.

„Nekem nagyon nagy élvezet Dáviddal zenélni. Mindig jókat szórakozom azokon, amiket kitalál a szólóira, ezek mindig mások, és mindig szinte egy külön show. Szóval az egy óriási dolog, és egy nagyon nagy ajándék az élettől, hogy így együtt lehetünk több mint 15 éve. Gyakorlatilag még iskolás volt, amikor elkezdett nálunk dobolni. Én boldog vagyok, hogy egy kicsit a többiekkel át tudtuk adni ezt a Neoton életérzést neki is, és ő is részese a sikernek. Annak idején biztosan nem gondoltam volna, hogy ez így lesz. Azt hiszem, Dávidnak nagyon nagy szerepe van abban, hogy még mindig együtt vagyunk és még mindig szeretjük egymást. Ő nagyon összetartja a társaságot, és a többiek is imádják” – mondta Csepregi Éva.

Berki Krisztián

Megható ajándékot helyezett el nemrég Berki Krisztián sírján nagyobbik lánya, Natasa Zselyke. A tíz és féléves kislány egy vászonképet készített, amelyen tizennyolc apró üzenetet fogalmazott meg az édesapjának, megköszönve neki mindazt, amit az együtt töltött nyolc év alatt közösen átéltek.

„Köszönöm, hogy vigyáztál rám!” „Elvittél helyekre, hogy világot lássak. Ezer köszönet!” „Köszönöm, hogy annyit viccelődtél velem!” „Köszönöm, hogy az életem része vagy!” „Szeretlek. Mi Berkik vagyunk!” – írta többek között a képre Nati, aki apák napján vitte ki az ajándékot a temetőbe az édesanyjával, Hódi Pamelával.

„Bár a család összezár és nem szívesen beszélnek idegeneknek a szomorú múltról, mi, a barátok belelátunk abba, milyen példásan őrzi Pamela Krisztián emlékét a kislánya érdekében. Mindig felhívja Nati figyelmét, ha fontosabb dátum, apák napja, Krisztián születés- vagy névnapja következik. Nati ilyenkor saját maga által készített aprósággal emlékezik meg az apukájáról, ahogyan azt most is tette” – árulta el a Blikknek a család egy barátja. Azt is elmondta, hogy a kislány sokáig nem szívesen látogatott ki a temetőbe, ami nem csoda azok után, hogy jelen volt az apja halálakor. A látogatásokat az édesanyja sem erőltette, majd Nati az utóbbi időben vált nyitottá arra, hogy mossák le, tegyék rendbe együtt a sírt.

„Az apák napi vászonképet is együtt vitték ki, de a fiatal kora miatt Nati számára még mindig az a legbiztonságosabb érzelmileg, ha otthon, nyugalomban, az édesanyjával beszélgethet az apukájáról. Ennek ellenére úgy tudom, legutóbb már ő is segített rendezgetni a sírt, de Pamela nem erőltet semmit, azt szeretné, ha Nati nem sérülne érzelmileg. A család számára a legfontosabb az, hogy a kislány ki tudja fejezni az édesapjával kapcsolatos érzéseit, nem tartja magában azokat, és a boldog családi háttérnek köszönhetően kiegyensúlyozottan cseperedik” – árulta el az ismerős.

(Borítókép: Berki Krisztián. Fotó: /Index)