Keddi hírösszefoglalónkban még: Vidnyánszky Attila Szász Júliáról és Horváth Lajos Ottóról nyilatkozott, Demeter György elutasítja a veseátültetést, Udvaros Dorottyának bűntudata van a fia miatt.

Radics Gigi

Nemrég debütált Radics Gigi Emlék című dala, amelyet a Sztárban sztár leszek! felfedezettjével, Bari Lacival ad elő. A zene a plátói szerelemről szól és Bari személyes tapasztalatai inspirálták, a szövegét is ő írta, sőt hangszerelte.

„Szerettünk volna olyan témát feldolgozni, amivel mások is tudnak azonosulni” – mondta az M2 Petőfi TV műsorában Radics Gigi, aki tíz éve ismeri Bari Lacit, aki akkor még csak 12 éves volt. „Kellett ez az idő ahhoz, hogy összeérjenek az útjaink. Hogy megszülessen ez a duett. Ő is felnőtt férfi lett” – tette hozzá.

Az énekes szerint a klip forgatási munkálatai nagyon jó hangulatban teltek, rengeteget nevettek, hiszen erotikus jelenetekből nem volt hiány.

„Lacit pici gyerekkora óta ismerem, úgyhogy valahogy ezt a gondolatot el kellett engedni a forgatás alatt. Nem volt egyszerű. Próbáltuk komolyan venni, hogy mi szerelmes pár vagyunk, hát ott volt nevetés” – ismerte el Radics Gigi, hozzátéve, hogy akár még vadabb is lehetett volna a klip.

Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója nemrég azt állította, hogy a Nemzeti Színházban 2023. november 10-én bekövetkezett balesetben érintett két színész, Szász Júlia és Horváth Lajos, akik több métert zuhantak a Rómeó és Júlia előadása közben, fejenként 5-5 millió forintot kaptak az incidens óta. A színésznő ugyanakkor tételesen bemutatta múlt szombaton, hogy a hozzá beérkező pénzösszeg közel sincs az igazgató által emlegetetthez. Szász Júlia posztjára a Nemzeti Színház először közleményben reagált, majd Vidnyánszky az ATV Egyenes beszéd című műsorában fejtette ki az álláspontját. Úgy fogalmazott, hogyha havi bontásban nézzük, nagyon tisztességes összegeket kap a két színész, akiknek nincs oka nélkülözésre.

Ahol tudtunk, segítettünk, már amennyire engedték

– mondta az igazgató, hozzátéve, hogy Szász Júlia nem vette fel azt a 1,5 millió forintos kártérítési előleget, amit ajánlottak neki, sőt egyik színész sem reagált arra a 2,4 millió forintos összegre, amelyet a biztosító ajánlott. Helyette „egy nagyon jelentős, fejenként 7,6 millió kártérítési összeget” fogalmaztak meg. Ehhez a színház különféle számlákat és szerződéseket kért be az érintettektől, ám Vidnyánszky szerint Szász Júlia ezekre nem válaszolt, míg Horváth Lajos Ottó kizárólag egyetlen, kis összegű számlát küldött a színháznak. Utóbbi színész kapcsán az igazgató kiemelte, hogy ő eddig összesen 6 millió 300 ezer forintot kapott.

Vidnyánszky Attila elmondása szerint a két színész esete között az a lényegi különbség, hogy Horváthnál felmerül a színész felelősségének kérdése is, viszont Szász Júliánál ilyenről nincs szó: „Juli ilyen értelemben tiszta, így ha lenne normális kommunikáció, nagyon hamar túllendülnénk és tudnánk fizetni”. Arra a kérdésre, hogy akkor miért alakult így a viszony Szász Júliával, az igazgató úgy felelt, hogy „nagy a nyomás az irányukba, a színésznő felé pedig jelentős a befolyásolási kísérlet”.

Ebben élnek tizenegy éve, mert el szeretnék pusztítani ezt az intézményt.

Ugyanazok az erők, akik '65-ben fölrobbantották (a Nemzeti Színházat). Ugyanazoknak az erőknek van jogfolytonossága”

– vélekedett Vidnyánszky, aki szerint folyamatosan fogást keresnek rajtuk.

Szász esetével ellentétben Horváth Lajos Ottónál a felelősség elismerésében van vitájuk, ugyanis a színész tartotta a kezében a partnernőjét, s „nem oda lépett, ahova 33-szor és ugyanennyi próba alkalmával, és ahol a kollégái is cikázgatnak le-föl, hanem egy másik irányba indult el, és leesett” – állította a Nemzeti Színház igazgatója.

Demeter György

Demeter György ki sem látszik a munkából, a szezonra ugyanis tele van koncertekkel, ám ősszel szeretne egy teljes hétre Barcelonába utazni a jegyesével, Judittal. Demjén Ferenc korábbi vokalistájának terveit ugyanakkor bonyolítja, hogy az egészségi állapota miatt heti három dialízisre van szüksége, a vesetranszplantációról pedig hallani sem akar. Mint mondja, megbékélt azzal, hogy állandó kezelésre szorul.

„Meg kell oldanunk, hogy kint is megkapjam a kezelést. Négy éve járok már, mert a vesém nem működik megfelelően. Ilyenkor 3-4 óra, mire átengednek a szervezetemen 85 liter folyadékot. Volt egy operáció, amely során összekötöttek a könyökhajlatomban két eret, mindig azon keresztül kapom az infúziót. Szokták kérdezni tőlem, nem fárasztó-e állandóan bejárni, és órákat tölteni a kórházban. Erre azt szoktam mondani, már megszoktam, úgy tekintek erre, mintha munkába járnék. Annyi mellékhatása van, hogy utána pár órára leesik a vérnyomásom” – magyarázta a Blikknek az énekes, akinek a problémájára a transzplantáció jelentene végső megoldást, ám cukorbetegen és túl egy lábamputáción nem akarja vállalni a beavatkozást.

„Nem akarok donort. Egyébként sem ajánlják cukorbetegeknek, mert fennáll a fertőzés kockázata. Akkor már úgy lenne érdemes megcsinálni, hogy a hasnyálmirigyemet is kicserélnék. Ehhez viszont egy éven keresztül mindenféle vizsgálaton kéne átesnem, de a műtét után kilökődhet a szerv. Ezt nem szeretném már, remekül elvagyok így is. A dialízist pedig bármeddig kaphatja az ember” – árulta el Demeter. A zenész egyébként a napokban töltötte be a 65. életévét és a betegsége ellenére úgy érzi, tele van energiával.

„Ugyanúgy zenélek tovább, most is nagyon készülünk a zenekarral a július 27-i koncertünkre. Én az amputációm miatt ülve énekelek egy zongora mögött, és nagyon élvezem. [...] Szeretnék még sokáig zenélni, de figyelem magam, és ha azt látom, hogy már nem megy, méltósággal visszavonulok. Nem szívesen látok idősödő kollégákat, akik nem tudják abbahagyni a munkát, én nem akarok ilyen lenni” – szögezte le. Tervei között szerepel még, hogy harmadjára is megházasodjon és feleségül vegye a nála 24 évvel fiatalabb Juditot, akivel eredetileg idén nyárra tervezték a lagzit, ám a növekvő költségek miatt végül tolniuk kellett.

„Szűken is 160 fő meghívottal számolunk, és ez bizony nem kevés pénz. Az igényekből viszont nem akarunk leadni, olyan bulit akarunk, ahol mindenki ott lehet és együtt jól érezzük magunkat. Most erre gyűjtünk.”

Udvaros Dorottya

Udvaros Dorottya nemsokára 70 éves lesz. A közelgő alkalom kapcsán a színésznő őszintén mesélt a Meglepetés magazinnak az életéről, hogy milyen nehéz pillanatokat élt meg anyaként, illetve hogy készen áll-e a nagymamai teendőkre.

„Színészgyereknek lenni nem könnyű, ezt a saját példámból is tudom. Gyermekkoromban azt láttam, hogy a szüleim csak a színházról tudnak beszélgetni, ami nekik izgalmas volt, de másnak unalmas. Akkoriban azt gondoltam, nem leszek színész, de az ember nem küzdhet bizonyos dolgokkal szemben. [...] Szerettem volna másképp csinálni, mint ők, és törekedtem rá, hogy teljességgel megéljem az anyaságot. A pályatársaim a szülés után hamarabb elkezdtek próbálni, én egészen addig nem mentem vissza a színházba, amíg szoptattam, ugyanis elhatároztam, hogy addig táplálom anyatejjel a fiamat, amíg tudom. A munkába visszatérés viszont nem volt egyszerű. Amikor próbál vagy forgat az ember, akár 16 órát is távol van az otthonától. A mi szakmánkban nem lehet jól beosztani az időt, előfordul, hogy azt sem tudom, mikor aludjak. Nehéz összeegyeztetni az anyaságot a karrierrel.

Sokszor bűntudatom volt, ha keveset voltam Mátéval, de igyekeztem minden tőlem telhetőt megtenni.

Számomra fontos volt, hogy a fiammal együtt reggelizzünk, valamint én vigyem óvodába vagy iskolába” – mesélte Udvaros Dorottya, akinek a mai napig nagyon szoros a kapcsolata a 38 éves fiával, aki kaszkadőrként dolgozik. A színésznő reméli, egyszer nagymama szerepben is kipróbálhatja magát.

„Nagyon jó egy energikus nagymama a családnak, segítség a fiatal szülőknek, és az unokának is rengeteget ad. Csodálatos dolog lehet nagyszülőnek lenni. Remélem, velem is megtörténik egyszer, és amikor eljön az ideje, nemcsak néha látogatom majd meg az unokámat, hanem aktívan részt veszek az életében.”

Majka

Megyeri Csilla pénteken bejelentette, hogy ezen a héten a ValóVilág villájában „szállodai hét” lesz, és a lakók mindennap vendégül látnak majd valakit. Akkor még csak egy fantomképet mutattak a rejtélyes beköltözőről, és a ValóVilág közösségi oldalain lehetett tippelni arra, ki lesz az. A találgatások között Alee, Kozmix Lala és Knapp Attila neve is felmerült, ám vasárnap este Puskás-Dallos Peti felfedte a titokzatos beköltöző frizuráját, hétfőn pedig kiderült, hogy a reality tizenkettedik szériájának új beköltözője Majoros Péter, vagyis Majka lesz. A népszerű rapper 2002-ben maga is a ValóVilág szereplőjeként tett szert hírnévre a reality első szériájában, amelyben a második helyig sikerült menetelnie.

„Szerettem a ValóVilágot. A mai napig azt gondolom, nekem az hozta meg az áttörést. És egyébként ide van tetoválva a dátum. Nekem itt, a jobb karomon csomó olyan dátum van, ami fontos. Élet, halál, születés, gyerekem, apukám, mama. És a legalja az a valóvilágos dátum, amikor beköltöztem a villába. Mert az nekem egy olyan sorsfordító volt az életemben, ami miatt most itt ülhetek és egyáltalán veled beszélgethetek ennyi idő után is” – mondta az RTL Fókuszban Majka, aki szerdán látogat majd a villába, ahova egy halom pénzt is magával visz majd. 

Majka a tavaly év végi döntésével mindenkit sokkolt, miután kiderült, hogy 16 év után otthagyja a TV2-t és visszaigazol az RTL-hez. A műsorvezető nemcsak a Való Világban tűnik fel idén, hanem az X-Faktor egy mentoraként is kipróbálja majd magát. 

(Borítókép: Majka és Radics Gigi. Fotó: Papajcsik Péter/Németh Kata/Index)