Shannen Doherty július 13-án, 53 évesen hunyt el, a temetése kapcsán pedig már hónapokkal a halála előtt megosztotta a kívánságait.

Egy világot rendített meg a hír, hogy Shannen Doherty, a Beverly Hills, 90210 és a Bűbájos boszorkák sztárja 53 évesen, rákos megbetegedés következtében július 13-án meghalt. A színésznőt először 2015-ben diagnosztizálták mellrákkal, majd 2017. és '19. között teljesen tünetmentes volt. Végül 2020-ban ismét megállapították nála a betegséget, már a negyedik stádiumban. Doherty onkológusa, dr. Lawrence D. Piro egy People-nek adott interjúban a színésznő utolsó pillanatairól beszélt, szomorúnak, de egyben gyönyörűnek nevezve azokat.

„Az utolsó óráit egy számára kényelmes helyen, a szerettei körében töltötte, akik végig törődtek vele és támogatták őt. Komor és szomorú, de egyben gyönyörű és szeretetteljes pillanatok voltak. A legnehezebb az egészben az volt, hogy még nem volt kész elmenni, mert nagyon szeretett élni” – nyilatkozta dr. Piro.

Shannen Doherty hónapokkal a halála előtt nyíltan beszélt arról, hogy milyen temetést szeretne. Erről egy barátjával, Chris Cortazzóval társalgott saját, Let's Be Clear with Shannen Doherty című podcastjéban. Mint mondta, szerinte sok olyan ember elmenne a ceremóniára, akiket ő nem akarna ott tudni.

Nem akarom, hogy ott legyenek, mert nem feltétlenül a legjobb szándékkal jelennének meg, hanem mert ez lenne a politikailag korrekt döntés, hogy ne tűnjenek fel rossz színben. Én le akarom venni róluk ezt a nyomást és azt akarom, hogy a temetésem olyan legyen, mint egy szeretetünnep” – fogalmazott a színésznő. Hozzátette: azt szeretné, ha a temetése olyan gondtalan lenne, amilyen csak lehet. „Nem akarom, hogy a jelenlévők sírjanak, sem hogy egymás között arról beszéljenek, hogy »hál’ istennek, hogy ez a r**anc halott«.”

Doherty arról is beszélt a podcastban, hogy hamvasztatni akarja magát, valamint azt szeretné, ha a hamvait szétosztanák.

Szeretném, ha a hamvaim egy részét az apám, egy másik részét pedig a kutyám majdani hamvaival keverjék össze

– mondta a színésznő, valamint a hamvai utolsó harmada kapcsán engedélyt adott Cortazzónak, hogy ékszert készíttessen belőle.

Shannen Doherty a szerettei és a kutyája, Bowie társaságában hunyt el, a családja pedig azt kérte a nyilvánosságtól, hogy tartsák tiszteletben az intim szférájukat, hogy békében gyászolhassanak.

(LADBible)

(Borítókép: Shannen Doherty. Fotó: Getty Images)