Hajdú Péter nemrég órákig a nizzai repülőtéren ragadt, a történtekről a TV2-nek mesélt részletesen.

Hajdú Péter

Többször is óriási káosz uralkodott a reptereken az elmúlt időszakban. Többórás késésekkel, vagy akár reptéren töltött éjszakával is számolniuk kellett az utasoknak. Hasonló helyzetbe került nemrég Hajdú Péter is, aki mint azt korábban megírtuk, a családjával a nizzai repülőtéren volt kénytelen órákat rostokolni.

Olyan volt az egész, mint egy túlélőtábor

– emlékezett vissza a TV2-nek a műsorvezető, akinek a gépe 17 órát késett. A légitársaság azt üzente az utasoknak, hogy keressenek egy hotelt ott, ahol tudnak, ők pedig állják majd a cehet. Hajdú Péter és a családja végül egy másik légitársasággal utazott haza, időközben pedig kiderült, hogy a gép, amellyel eredetileg terveztek utazni, másnap sem szállt a megadott időben.

Hajdú Péter nem az egyetlen magyar celeb, aki megjárta: Lotfi Begi nemrég egy erdélyi fellépéséről maradt le a repülő késése miatt, és Korda Györgyék is majdnem lekésték egy koncertjüket, miután a járatukat másnapra tették. Ők ekkor úgy döntöttek, buszra szállnak. Kökény Attila ugyancsak a busz mellett döntött, miután a késések miatt valóságos rémálommá vált számára a várakozás Erdélyben, ahonnan egy fellépését követően indult haza.

A rengeteg késés oka vélhetően a légtér túltelítettsége, a légiirányítás kapacitása pedig véges. Sok kizárólag nyáron üzemelő charter járat van a nyaraló utasok miatt, amelyek még inkább túlterhelik a légteret. A labdarúgó Európa-bajnokság alkalmával szintén a túlzsúfolt légtér és repülőterek miatt maradt le kétszáz magyar szurkoló a magyar nemzeti válogatott utolsó, győztes meccséről. Magyarországon a problémát vélhetően a légiirányítók létszámának növelésével lehetne enyhíteni.

Rippel Ferenc

Siófokon nyaral Rippel Ferenc, akit a TV2 stábja a tóparton kapott el egy interjú erejéig. Az artista felelevenítette, hogy testvérével, Viktorral a siófoki Plázs területén állították fel annak idején a nyolcadik világrekordjukat: felépítettek egy 30-40 méter magas tornyot a parton és egyet a vízben, majd a kettő között kifeszített drótkötélen lebegtek.

Az adásból az is kiderült, hogy a sportteljesítmény mellett egy másik fontos mérföldkő is köti Rippel Ferit a Balatonhoz, ugyanis annak partján csattant el élete első csókja. A múltidézés mellett a sportoló egy rögtönzött mutatványt is bemutatott a nőzőknek.

Nyertes Zsuzsa

Nyertes Zsuzsa 84 éves édesanyja combnyaktörést szenvedett, a balesetről a színésznő a TV2 Mokka című műsorában mesélt. Az asszony éppen tévét nézett, majd ki akart menni a teraszra teregetni, amikor hirtelen megbotlott és elesett. Végül a mentősök vitték be a Semmelweis Egyetem traumatológiai osztályára.

Nyertes felidézte, hogy az édesanyja kilenc hónapja a csípője miatt esett át egy műtéten, amiből épp csak felépült, mikor az újabb baleset bekövetkezett. A színésznő ugyanakkor pozitív dolgokról is mesélt a nézőknek, például egyéves unokájáról, Olíviáról.

(Borítókép: Hajdú Péter. Fotó: LifeTV)