A színésznő nehezen élte meg, hogy gyermekei elköltöztek otthonról.

Détár Enikő elégedett az életével és a „mozaikcsaládjával” is, hiszen neki is és szerelmének, Kiss Péternek is két-két gyermeke született az előző kapcsolatából, ám Détár és Rékasi Károly 35 éves lánya és 22 éves fia már elköltözött otthonról. A színésznő a TV2 Mokka című műsorában mesélt arról, hogyan élte meg, amikor a gyerekei kirepültek a családi fészekből. 

Embriópózban zokogtam a földön, az akkor nagyon megviselt.

Amikor láttam, hogy jól van, akkor nyilván azt elfogadja az ember. Ebben benne van az anyai ragaszkodás és önzés, de tényleg az a lényeg, hogy legyenek jól” – idézte fel a TV2 stábjának, hozzátéve: „Péter szerintem megerősítheti, hogy a felnőtt gyerekeimmel olyan a kapcsolatom, amilyet én gondoltam kamasz lányként, hogy lesz. Szeretetteljes, de igyekszem visszafogni magam, hogy ne telepedjek rájuk” – mesélte a rendezőnő, akinek szavait pedig valóban meg is erősítette kedvese.

„Nagyon sok szülő a fél karját adná, hogy csak feleolyan jó kapcsolatban legyen a gyerekeivel, mint ahogy Enci van” – árulta el a férfi, aki szerint ő is inkább haverként, nem pedig, mint umostohaapa tudott becsatlakozni a Rékasi gyerekek életébe, amire nem is volt szükség, hiszen a színész mind a mai napig jelen van a nevelésükben.

(Borítókép: Détár Enikő. Fotó: Velvet)