Tíz évvel a csatornaváltás után Ördög Nóra lerántotta a leplet arról, pontosan miért intett búcsút az RTL-nek. A műsorvezető Kadarkai Endre műsorában vallott a múltról.

Ördög Nóra 2014-es átigazolása a TV2-höz mindenkit meglepett: nemcsak a nézők, de a kollégái is értetlenül álltak a döntése előtt, pedig jó oka volt a váltásra. Bár egész eddig hallgatott, tíz évvel a csatornaváltás után a műsorvezető megtörte a csendet és Kadarkai Endre műsorában elárulta, miért hagyta ott a német tulajdonú csatornát és ment át a konkurenciához.

„Ez egy nagyon érzékeny időszak volt, mert én akkor már nagyon-nagyon terhes voltam a kisfiammal. Ő ugye augusztus elején született és ez az egész botrány júliusban csúcsosodott ki. Nyolc hónapos voltam, amikor beballagtam felmondani. Nagyon sok álmatlan éjszaka, sok idegeskedés, tényleg azt éreztem, hogy most csuklóból le kell vágnom a karomat ahhoz, hogy ezt a döntést meg tudjam hozni” – emlékezett vissza Ördög Nóra, aki 2001-ben gyakornokként kezdett az RTL-nél, a karrierje pedig gyönyörűen ívelt felfelé. Ennek ellenére az ott töltött 13 év alatt azt mondta, rengeteg mély sebet szerzett.

„Jóérzéssel azóta sem tudtam az RTL Klubra gondolni. Csakis azokra a barátaimra, akikkel ott együtt dolgoztam és akik közül azóta nagyon sokan a kollégáim is a TV2-nél… De azért ott maradt egy csomó feldolgozatlan trauma, amit én dédelgettem magamban. Könnyebb volt drasztikus döntéssel egy új helyen, tiszta lappal indulni. Megbecsültség, férfiakkal való bánásmód, kontra a velem szembeni bánásmód, az érdektelenség...” – kezdte részletezni a sérelmeit Ördög Nóra, majd elmondta, hogy mindez akkor csúcsosodott ki, amikor terhes lett és GYES-re küldték.

Az én bűnöm az volt, hogy elmentem szülni egy gyereket és ugyanannyi időt töltöttem távol, mint azok a férfi kollégák, akik akkor éppen nem vezettek műsort.

De az én esetemben ez azt jelentette, hogy elküldtek GYES-re, vagyis az EKHO-s fizetés miatt a normál fizetés helyett 50 ezer forintot kaptam volna havonta. Egyszerűen nem éreztem igazságosnak azokkal a férfi kollégákkal szemben, akik mind ez idő alatt megkapták a teljes fizetésüket. A főnökök ezt nem akarták meghallani, csukott fülekre talált és ez nekem rosszul esett” – magyarázta Ördög Nóra, aki egy évvel később a második terhessége idején, félve az újabb megalázó szituációktól, úgy döntött, felmond, miután megkereste őt a TV2.

„Az RTL-ben általában az volt az érzésem, hogy érezd megtiszteltetésnek, hogy nálunk dolgozhatsz, közben jött egy nagyon kontrasztos, mi nagyon megtisztelve éreznénk magunkat, ha nálunk dolgoznál megkeresés, és akkor azt éreztem, inkább azt választom! Nagyon jó döntés volt! – hangsúlyozta a műsorvezető, aki idén tíz éve dolgozik a TV2 műsorvezetőjeként, illetve zsűritagként is szerepelt már egy-egy tehetségkutató műsorban. A munkáját olyannyira elismerik, hogy „az év műsorvezetője”-díjat is többször elnyerte már.

(Borítókép: Ördög Nóra. Fotó: Szollár Zsófi/Index)