„Hát azért ez kemény” – fogalmazta meg véleményét Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence első nyári táborukról, amely a kisebb döccenők ellenére jól sikerült.

Tóth Gabi és Papp Máté Bence

Az énekesnőnek és táncos párjának véget ért az Egy a ritmusunk elnevezésű gyerekeknek szervezett nyári, jurtás tábora, ahol 40 gyermek jóllétéről gondoskodtak, miközben rengeteg programot tartottak. Az esemény azonban nem ment teljesen zökkenőmentesen, ugyanis az énekesnő szerint rosszakarói ráhívták a Nébihet a táborra.

A pár szerint egy rosszakarójuk kereste meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, hogy vizsgálódjanak a táborban, akik azonban mindent rendben találtak.

A kis incidenstől eltekintve azonban a pár úgy érzi jól sikerült az esemény. Eleinte voltak aggodalmaik azzal kapcsolatban, a gyerekek esetleg majd cikiek találják a népdalokat és a néptáncot, hamar kiderült viszont, hogy félelmeik alaptalanok voltak.

A pár nem csak a tánc és ének oktatására fektettek nagy hangsúlyt, hanem azt is célul tűzték ki, hogy segítségükkel minden táborlakó leküzdje egy félelmét, szakember foglalkozott a gyerekek mentális és lelki egészségével. Ez utóbbi miatt azonban összetűzésbe keveredtek egy közéleti portállal, amely azt állította, hogy egy áltudománnyal foglalkozó szakembert hívtak meg.

A pár közös álmaik a tábor megvalósulásával még nem érnek véget, jövőre már nemcsak gyerekeknek, hanem családoknak és felnőtteknek is szeretnének közös programokat szervezni. Mivel pedig a tábor iránt Erdélyből is óriási volt az érdeklődés, később ott is szívesen szerveznének tábort.

Kustánczi Lia

A népszerű modell 15 hónapos kisfiával nyaralt az elmúlt napokban. Élményeiről pedig Sziládi Hedvig ifjúsági mentor társaságában számolt be a Mokkában.

Kustánczi Lia szerint nem okozott számára problémát az, hogy gyermekével utazzon, de a hétköznapi feladataiban sem hátráltatja az, hogy született egy gyermeke, sőt nemrégiben még egy új vállalkozást is indított.

Szerinte sokan nem értik hogyan tudja összeegyeztetni a gyermeknevelést és az utazást vagy a munkát, de szerinte ha az ember megfelelően szervezi meg az életét, és tudja, hogy mit akar, akkor a dolog nem is olyan bonyolult.

Kerényi Miklós Máté

Kerényi Miklós Máté a Mokka adásában elmondta, hogy sok stressz érte őt és szintén színész párját, Kardffy Aisát az utóbbi időben az életükben, ezért kicsit el akartak szabadulni. Ehhez pedig kiváló választásnak bizonyult Olaszország ikonikus fővárosa.

Kardffy Aisa kiemelte a Sistusi kápolna meglátosgatását, melynek látványától az ember lába földbe gyökerezik, de a pár hozzátette, hogy alapvetően nagyon szeretnek csendben, kettesben otthon lenni, és nem jellemző rájuk a problémák elől való elutazás, de most nagy szükségük volt egy kis pihenőre.

(Borítókép: Tóth Gabi. Fotó: Papajcsik Péter/Index)