A Mokka műsorvezetője idén az Újratervezés legújabb évadában csatlakozik Stohl Andráshoz, és úgy érzi, a produkció nem munka volt számára, hanem egy életre szóló ajándék.

Szabó Zsófia és Stohl András

Augusztus 12-én a TV2 Klubon folytatódik az Újratervezés, jelentette be Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója. A 4. szériában a TV2 Klub nagykövete, Szabó Zsófia csatlakozik Stohl Andráshoz, hogy rászoruló családok lakásálmait váltsák valóra. Mellettük Szabó András Csutival és Lehoczky Léna lakberendezővel is találkozhatnak a nézők. 

Hat család – gyerekek, tinik és szüleik – élete változik meg gyökeresen, akik számára az igazi otthon megteremtése eddig csak álom volt, ám most a két műsorvezető és a lelkes kivitelező csapat segítségével legmerészebb elképzeléseik is valóra válnak. A mostani szériában is sok híresség állt a jó ügy mellé, akik szintén láthatóak lesznek a műsorban, ráadásul idén is számos izgalmas, érzelmes pillanatra és nem várt fordulatra számíthatnak a nézők.

„Amikor felkértek a műsorra, gondoltam, hogy nagy hatással lesz rám mások életet segíteni, jobbá tenni, megváltoztatni. De amikor ez megtörtént a valóságban, álmomban sem gondoltam volna, hogy ilyen fájdalmasan megható lesz mindennek részese lenni. Ez a produkció számomra nem egy lehetőség, nem egy munka volt, hanem ajándék. Megismerni a családok történetét, majd látni az arcukon az örömöt, részt venni abban, hogy megváltozik az életük… Nem tudom szavakkal leírni, mit jelentett nekem ez a pár hónap. Egy biztos, nem ugyanaz a Szabó Zsófi vagyok, mint aki a műsor előtt voltam” – mondta el Szabó Zsófia, aki azt is hozzátette, nagyon boldog, hogy a Mokka mellett az Újratervezésben is kipróbálhatta magát.

„Az Újratervezés egy olyan élmény a műsorvezetői karrieremben, melyhez fogható nincs. Látni emberi sorsokat, amint hetek alatt életeket tudunk megváltoztatni, és színtiszta örömöt adni, az egy kicsit nekünk, műsorvezetőknek is feldolgozhatatlan. Teljesen új élmény volt Zsófival és Csutival dolgozni ebben az évadban. Azt gondolom, hogy a triónk pontosan azt adja majd a nézőknek, amit mi éreztünk minden forgatási napon: Adni jó!" – egészítette ki Szabó Zsófia gondolait Stohl András.

Farm VIP új évad

Demcsák Zsuzsa és Zsolti gazda már július közepe óta látják el feladatokkal azt a 16 hírességet, akik bevállalták, hogy maguk mögött hagyják a városi forgatagot, hogy nomád körülmények közt megküzdjenek fizikai és lelki korlátaikkal.

A Sárgák csapatát Aurelio, Bálint Antónia, Barnai Judit, Dopeman, Fekete Pákó, Horváth Gréta, MC Ducky és Pumped Gabó alkotják, míg a Pirosak csapatát Blága Tünde, Dávid Petra, Kapi Levente, Kiara Lord, Kováts Gergely Csanád, Lukács Miklós, Nagy Zsolt Leo és Szalontai Szilvi erősítik.

Házikedvencek a hőségben

Nagyon oda kell figyelnünk háziállatainkra idén nyáron is, hiszen az ő szervezetüket is megviseli a magas hőmérséklet. Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány elnöke szerint ma már a kutyusokat családtagként kezeljük, ezért egyre több ember számára evidens, hogy négylábú kedvencét is magával viszi a nyaralásra, de természetesen a kutyás strandokon is be kell tartani bizonyos szabályokat. Ilyen például a hosszú póráz használata, ami elegendő teret biztosít a kutyának, de biztonságot is ad, ha esetleg szükség lenne rá, így elkerülhető a kutyák közti verekedés.

Kapin Richárd azt is elmondta, hogy sajnos még mindig találkoznak azzal a felelőtlenséggel, hogy a gazdák bezárják kedvenceiket a forró autóba, például egy bevásárlás erejéig. Az állatvédő sajnos már nem egyszer találkozott olyan helyzettel, amikor ez végzetes következményekkel járt a házikedvenc számára.

Szintén fontos tanács, hogy a kánikula tetőfokán, dél és 6 óra között ne vigyük le sétálni a kutyáinkat, helyette inkább hajnalban és késő este ejtsük meg a napi sétát. Emellett elengedhetetlen kiemelni, hogy a kutyák ilyenkor kétszer-háromszor többet isznak, mint egy átlagos napon, ezért fontos, hogy mindig biztosítsunk számukra ivóvizet.

Tény, hogy a legtöbb kutya szívesen lehűti magát egy jóleső csobbanással, na de mi a helyzet a macskákkal? Köztudott, hogy néhány kivételtől eltekintve, ők nem igazán rajonganak a vízért, ezért nekik leginkább árnyékra és ivóvízre van szükségük.