A producer épp 23 éves büntetését tölti egy New York-i börtönben, ám egyre romló egészsége miatt már többször is orvosi ellátásra szorult.

A többszörös szexuális zaklatás miatt korábban elítélt egykori nagyhatalmú filmproducer ismét súlyos állapotban van, kétoldali tüdőgyulladás és covid fertőzés miatt szállították a New York-i Bellevue Kórház elítélteknek fenntartott részlegére. Emellett cukorbetegséggel, gerinccsatorna-szűkülettel és más egészségügyi problémákkal is kezelik, erősítette meg a TMZ kérdésére Weinstein szóvivője, Juda Engelmayer.

A 72 éves Weinstein, akinek zaklatási ügye annak idején elindította a MeToo mozgalmat, 2020 óta tölti 23 éves börtönbüntetését, és már 2021 óta hallani lehet egészségének megromlásáról. Volt már covidos, sorra kihullanak a fogai és a látása is teljesen tönkrement és szívproblémákkal küzd. 

Legutóbb idén áprilisban került kórházba, akkor ügyvédje,  Arthur Aidala arról beszélt, hogy védence szörnyű állapotban van, és tulajdonképpen egy egészségügyi roncs. Ezzel majdnem egy időben a New York-i legfelsőbb bíróság hatályon kívül helyezte a 2020-ban ellene meghozott ítéletet, így a producer azóta az ügy újratárgyalására vár. 

Azonban ettől függetlenül is kapott egy 16 éves börtönbüntetést, amit Kalifornia államban szabtak ki rá egy színésznő 2013-as Los Angeles-i megerőszakolása miatt, emellett másik 3 vádpontban is bűnösnek mondták ki.

Egészségügyi állapota azonban most annyira rosszra fordult, hogy kétséges, egyáltalán megéri-e az újabb tárgyalást. 

(Borítókép: Harvey Weinstein. Fotó: Getty Images)