A 49 éves színésznő karrierje elejéről mesélt és arról, hogy hogy milyen volt külföldi produkciókban szerepelni.

Az ATV Húzós című műsorában Rónai Egon arról faggatta Balázsovits Editet, hogy ha lehetőséget kapna egy nagy hollywoodi produkcióban, igent mondana-e.

„Megyek! Mennék… Valaha nagy vágyam volt. Igen, csodás lenne” – vágta rá egyből a színésznő, majd bevallotta, hogy hatalmas benne a vágy egy amerikai nagyjátékfilm iránt, annak ellenére, hogy már korábban volt alkalma külföldi produkcióban szerepelni.

„Kicsikéket volt szerencsém csinálni. Azt gondolom egyébként, hogy egy magyar filmben egy nagy főszerepet játszani ugyanakkora nagy flash – vagy hogy nevezzem?! Tehát ugyanolyan jópofa, mint egy ilyen filmben egy picikét.

Persze más volt a forgatás, ott voltak a világsztárok, de különben mégsem volt más.

Szebb volt az öltöző, sokkal kényelmesebb volt… De őszintén szólva az engem sokkal jobban érdekel, hogy mit csinálok, mint hogy milyen öltözőben öltözőm. Meg nyilván sokkal több pénzt is kap az ember!” – emlékezett vissza a színésznő.

Rónai Egon megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban már jóval kevesebbet látjuk a filmvásznon a színésznőt és kíváncsi volt, hogy ennek mi az oka.

„Nem tudom. Bárcsak tudnék erre válaszolni. Nem tudok másra gondolni, biztos bennem van a hiba.

Nem vagyok elég fotogén, nem vagyok elég divatos, nem tartanak elég jó színésznőnek.

Egyszer felhívott egy filmrendező – nem mondom meg, ki –, hogy szeretne velem csinálni egy filmet, bár mindenki lebeszélte róla… És erre akkor mit mondjak, hogy de, de, légyszi?! Vagy mit kellene erre válaszolni? Aztán nem lett belőle semmi, magából a filmből sem amúgy” – fogalmazott a műsorban a Blikk szerint.

A színésznő szerint a karrierje elején mutatottak miatt skatulyázzák be gyakran.

„Nem tartanak jó színésznőnek, nem tartanak elég jó színésznőnek. De egyébként nem járnak színházba, tehát amire ők gondolnak, az 98-ban volt a nem tudom, milyen tévéjátékban…

Amit ha visszanézek, akkor tényleg Jesszus Mária!

De kezdő voltam, azt sem tudtam, hogy eszik-e vagy isszák” – mondta el Balázsovits Edit.

(Blikk)

(Borítókép: Balázsovits Edit. Fotó: Tövissi Bence/Index)