A közönség szinte önkívületi állapotba került, amikor a Comic-Conon bejelentették a sztár visszatérését.

A 2019-es Bosszúállók: Végjáték című filmben Vasember meghal, az őt játszó Robert Downey Jr., valamint az alkotók pedig kijelentették, hogy nem akarják visszahozni Vasember karakterét.

Azonban a 2024-es Oscar-díjátadón Robert Downey Jr., miután megnyerte a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat az Oppenheimerért, azt mondta, boldogan visszatérne a Marvelhez, hiszen „túlságosan is szerves része a DNS-ének”.

A nyilatkozat után beindultak a pletykák, de nem kell tovább várniuk és találgatniuk a rajongóknak, ugyanis most már biztos, Robert Downey Jr. ismét felhúzza a maszkot és szerepelni fog egy Marvel által készített szuperhősfilmben. Igaz, nem Vasember maszkját ölti magára.

Robert Downey Jr. a Marvel-univerzum egy kultikus főgonoszaként, Doctor Doomként tér vissza szuperhősök világába.

A nagy hírt az idei San Diegó-i Comic-Con fesztiválon jelentették be. Az eseményről videó is készült, így látható, ahogyan a közönség önkívületi állapotba kerül, ahogy Doctor Doom, lerántja magáról a maszkját.

@officialcriticschoice New mask, same task! Robert Downey Jr. is returning to Marvel as Victor von Doom in ‘Avengers: Doomsday’. Just announced in Hall H at San Diego Comic Con! #SDCC #avengers #avengersdoomsday #marvel #sandiegocomiccon ♬ original sound - Critics Choice Awards

Victor von Doom, vagy Doctor Doom a Marvel-univerzum egy szupergonosza. Szüleit még gyerekkorában elveszítette, az ebből fakadó fájdalmát pedig az egész világon szeretné kitölteni. Mivel édesanyja boszorkány volt, így az ő mitikus tárgyait használva próbálja véghez vinni terveit. A képregényekben legfőbb ellenfelei a Fantasziktus Négyes tagjai, de többek között szembe találta már magát Hulkkal, Amerika Kapitánnyal, Nick Furyval, a Rozsomákkal, Pókemberrel, sőt még Vasemberrel is. Utóbbi találkozás megfilmesítése igazán ikonikus lenne.

(Borítókép: Robert Downey Jr.. Fotó: NorthFoto)