Katalin hercegné és Vilmos herceg szerelme a kezdetektől a világ előtt zajlik, de egy új életrajzi könyvből mégis kiderült néhány eddig ismeretlen tény.

A walesi hercegi pár kapcsolata szinte a kezdetektől a világ érdeklődésének középpontjában áll, mondhatni a fél brit bulvársajtó ebből él. Sajnos mostanában leginkább Katalin hercegné daganatos betegsége van a fókuszban, ám a tündérmese, amely a 2000-es évek eleje óta tart, rengeteg olyan fordulatot vett, amiről szinte minden részletet tudni vélt, vagy legalábbis tudni akart a közvélemény. 

Hamarosan megjelenik egy új könyv Catherine, the Princess of Wales: The Biography címmel, amely Katalin hercegné szemszögéből, az ő emlékein keresztül meséli el a történeteket. Szerelmük kezdete, a híres szakítás, majd kibékülés, az esküvő és a családalapítás mind olyan esemény, amelyről most újabb dolgok derülnek ki az életrajzi kötetnek köszönhetően. 

A titkos első találkozás 

Annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, hogy a fiatalok első találkozása a St. Andrews egyetemen volt, a könyv szerzője, Robert Jobson azt írja, hogy valójában már jóval régebben megismerkedtek egymással, amikor a herceg még Etonba járt, Kate Middleton pedig a Marlborough College-ban tanult. Az viszont tényleg igaz, hogy az a bizonyos átlátszó fekete ruha a kollégiumi divatbemutatón örökre eldöntötte a pár sorsát.

'Waity Katie'

Az egyetem után Middleton a Jigsaw kiskereskedelmi cégnél vállalt részmunkaidős felvásárlói állást, míg Vilmos herceg a Sandhurst Királyi Katonai Akadémiára iratkozott be. A házassággal kapcsolatos találgatások ekkor kezdtek felpörögni, és mivel eljegyzésre nem került sor, Middletont kegyetlenül „Waity Katie”-nek bélyegezték. A könyv szerint talán az is hozzájárult Vilmos herceg késlekedéséhez, hogy a királyi család körében sokan rossz szemmel nézték, hogy a lány a főnöke jóvoltából gyakran nyaralt a Karib-tengeren, Mustique-ban. 

Szívtörő telefon

A könyv szerint Vilmos herceg 2007. január elején lemondta találkozását Middleton családjával, majd a születésnapja előtt felhívta a lányt, és közölte, szeretne véget vetni a kapcsolatnak. Jobson azt írja, a fiatalok nem veszekedtek, inkább egy 30 perces, érzelmes beszélgetés volt ez, és utána kezdődött a külön töltött idő, ami mindkét fél számára féktelen bulizással indult, majd megbánással végződött. 

Pikáns kibékülés

Végül, mint tudjuk, nem kellett sokáig várniuk, hogy újra fellángoljon a románcuk. Mindez egy közös barátjuknak, a korábbi Grand National győztes zsokénak, Sam Waley-Cohennek köszönhető, aki mindkettőjüket meghívta egy jelmezbálra, az új könyv szerzője pedig részletesen leírja, hogyan találtak újra egymásra. 

"Middleton ápolónőnek öltözve érkezett, majd Vilmos herceg rögtön a nyomába eredt. Az este első részében elmélyülten beszélgettek, mielőtt a táncparkettre léptek volna, ahol végül csókolóztak. Amikor a barátok azzal viccelődtek, hogy szobára kéne menniük, gyorsan le is léptek”.

(Mirror)

(Borítókép: Katalin hercegné és Vilmos herceg. Fotó: Getty Images)