Kökény Attilát 2010-ben, a Megasztár 5. évadjában ismerte meg az ország. ám hogy addig hogy élt, azt csak kevesen tudták. Az énekes nemrég a TV2 kameráinak beszélt részletesen a műsor előtti életéről, valamint annak mélypontjairól.

Kökény Attila a 2010-es   Megasztár ban tűnt fel és pillanatok alatt a nézők egyik legnagyobb kedvence lett. Az énekes végül a dobogó második fokán végzett, ám így is szép karriert futott be a tehetségkutató után. Azt már kevesebben tudják, hogy a TV2 műsora előtt is zenével foglalkozott, mégpedig vendéglátóhelyeken csillogtatta meg a tehetségét. Először egy lakótelepi presszóban, zongorafellépésekkel kápráztatta el a vendégeket 16 évesen, majd később szó szerint versengtek érte a vendéglősök, sőt a legnagyobb muzsikusok is hamar befogadták. A   Megasztár ba a tudta nélkül jelentkeztette őt két nagyobbik gyereke, így nagyszínpadon 35 évesen, családapaként vált ismertté. Az énekes úgy véli, részben ennek köszönheti, hogy a siker nem vette el az eszét és meg tudott maradni annak, aki mindig is volt.

Kökény Attila azt is elárulta, hogy élete párjával is a zene hozta őt össze: Arankával egy szórakozóhelyen találkozott először, ahol az énekével sikerült levennie őt a lábáról. Ennek ma már 26 éve, ami idő alatt több nehézséggel is szembe kellett nézniük. Az énekes egy időben az alkohol és a dohányzás rabja volt, kicsapongó éjszakai életet élt.  Szerencsére sikerült túljutnia élete ezen szakaszán és szakítania a káros szokásokkal, aminek következtében teljesen megváltozott az élete. Annak középpontjában a családja áll, valamint a zenélés, amit ugyanolyan szenvedéllyel űz, mint régen. Legutóbb a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon koncertezett, amelyen a 18 éves fia, Lali is fellépett, valamint Charlie is helyet kapott a színpadon. A jövőre nézve is nagy tervei vannak, jövőre ugyanis 50 éves lesz, a születésnapját pedig egy, az MVM Dome-ban szervezett koncerttel tervezi megünnepelni. 

(Borítókép: Kökény Attila. Fotó: Papajcsik Péter/Index)