Az Érák elnevezésű turnéja sok szempontból rekordokat dönt, nem csak nézőszámban de bevételben is: az énekesnő döbbenetes pénzt keres minden egyes fellépésen.

Már 2023. decemberében átlépte az egymilliárd dolláros bevételt, ezzel minden idők legjövedelmezőbb koncertkörútja lett Taylor Swift jelenleg is zajló, Eras Tour nevű turnéja. Az énekesnő, aki jelenleg épp a turné európai szakaszát tolja ezerrel, a hatalmas jegyárak ellenére mindenhol teltházas bulit tart, sőt, rajongók tömegei zarándokolnak el a helyszínekre, csak azért, hogy a stadionon kívülről hallgathassák az előadást.

Legutóbb Münchenben például 40 ezren gyűltek össze az Olimpiai Stadionra néző dombon, hogy jegy nélkül is részesei legyenek a világméretű hisztériának.

Greg Maffei, a Live Nation elnöke szerint az érdeklődés alapján 900 stadiont is meg tudtak volna tölteni világszerte, ám már most is emberfelettinek tűnik az a teljesítmény, amit az énekesnő mutat estéről estére, hónapról hónapra.

A hatalmas pénzügyi sikerből természetesen ő is alaposan részesül. A Variety hosszabb elemzést készített a rekorddöntögető turnéról, és egy közeli forrásra hivatkozva azt írja, Swift egy este alatt nagyjából bruttó

17 millió dollárt, vagyis közel 6 milliárd forintot keres.

Ebben az összegben ráadásul még nincs benne az a jutalék, amit a viszonteladói jegyek után kap. Ha valakinek van kedve kiszámolni, mennyire is jön ki majd a végösszeg, amit az énekesnő a turné végén zsebretesz, az jó sok nullára számítson a számok után. A turné mindenesetre még egy jó darabig folytatódik, augusztusban öt teltházas  Wembley Stadion jön, után Swift kicsit megpihen, majd irány Kanada, és december elején véget érnek a fellépések. 

(Borítókép: Taylor Swift. Fotó: Getty Images)