Stohl András a TV2 Titkok Ramónával című műsorában beszélt élete egyik legmeghatározóbb időszakáról, a börtönben töltött napjairól.

Stohl András

Stohl András a TV2 Titkok Ramónával című műsorában mesélt arról, hogyan érezte magát, amikor börtönbe kellett mennie. A műsorvezetőt igencsak meglepte a színész arról vallott, hogy jobban érezte magát a rácsok mögött, mint szabadon.

Jobb bent, mint kint

– mondta, utalva arra, hogy amikor börtönbe vonult, végre kicsit megpihent a folyton leselkedő újságírók és fotósok elől.

Stohl azt is elmesélte, mennyire izgult, amikor börtönbe ment, mert fogalma sem volt arról, hogy mi vár rá. Aztán amikor megkapta a börtönruhát egy másik rabtól, az egész helyzet még ijesztőbbé vált a számára. Arról is beszámolt, hogy leginkább a munkanapokat élvezte a börtönben. Amikor dolgozni tudott, elterelődött a figyelme, ám amikor nem volt munka, csak ült a cellájában és várta, hogy teljen az idő.

Kis Róbert Richárd

Virágzik Budapest turizmusa idén nyáron Kis Róbert Richárd, ismert turisztikai szakújságíró szerint. Kis a TV2 Mokka című műsorában osztotta meg gondolatait Budapest turisztikai vonzerejéről és arról, hogy miért olyan népszerű a város az utazók körében.

A szakértő Budapestet a világ egyik legszebb városának tartja, amelyet szerinte Európában csak Róma előz meg. Hozzátette, hogy a főváros gyógyfürdői, mint a Rudas és a Széchenyi Fürdő, nemcsak történelmi értékekkel bírnak, de igazi testi-lelki felüdülést is nyújtanak az ide látogatóknak.

Kis kiemelte, hogy a nyári fesztiválszezon különösen fontos a város turizmusa számára. Nemcsak a Sziget Fesztivál, de a kisebb rendezvények is nagyban hozzájárulnak Budapest népszerűségéhez. Az idei szezonban a vendégek száma 12 százalékkal, míg a vendégéjszakák száma 8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

Budapest tehát továbbra is vonzó célpontja marad a világjáró turistáknak, akik a gyógyfürdőkön és a kulturális programokon túl a főváros gazdag történelmi és építészeti örökségét is felfedezhetik.

Ipsits Anita

Ipsits Anita, a kenyérsütés szakértője ugyancsak a Mokka vendége volt, ahol a kovászos kenyér előnyeiről beszélt az élesztős változattal szemben, megcáfolva néhány gyakori tévhitet.  A szakértő tisztázta, hogy a kovászos kenyér nem automatikusan gluténmentes, csak akkor, ha gluténmentes alapanyagokból készül. Elmagyarázta továbbá, hogy  a kovászos kenyerek természetes élesztővel készülnek, amely sokkal kíméletesebb az emberi bélflórának, mint az élesztős kenyerekben használt mesterséges élesztők.

A kovász segít előbontani a szénhidrátokat, ami lassabb felszívódást eredményez, ez pedig különösen előnyös az inzulinrezisztenciával küzdők számára, mert nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet.

Ipsits hozzáfűzte, hogy a kovászos kenyerek tovább maradnak frissek és kevésbé morzsolódnak szét. Ráadásul a kovász elkészítése sem bonyolult: csupán napi másfél percet igényel az első néhány napban, amíg a kovász érik. A szakértő néhány különleges lisztet is bemutatott, amelyekkel még finomabb kovászos kenyereket lehet sütni.

(Borítókép: Stohl András. Fotó: Rosta Tibor/MTI)