Colin Farrell 20 éves fia, James egy neurogenetikai rendellenességgel, az Angelman-szindrómával született. Farrell eddig soha nem beszélt a közös életükről, ám nemrég őszintén megnyílt a témában, sőt meg is mutatta imádott gyerekét.

Colin Farrell első gyereke 2003. szeptember 12-én született Kim Bordenave modelltől. A kisfiúnál később egy genetikai rendellenességet, az úgynevezett Angelman-szindrómát diagnosztizáltak, amely súlyos fejlődési rendellenességet jelent. Az érintett gyerekek központi idegrendszerének fejlődése elmarad az egészségesekétől, ezért mind a beszéd, mind a mozgás terén elmaradnak társaiktól, és az agyfejlődés zavara miatt az esetek mintegy 80 százalékában epilepsziás görcsrohamok is fellépnek.

James Farrell most 20 éves, és állapota olyan súlyos, hogy nehezen tud csak beszélni, és a mindennapi feladatok elvégzéshez egy gondozóra van szüksége. A színész eddig soha nem mesélt nyilvánosan fia betegségéről és arról, hogyan élnek a hétköznapokban, de a People magazin kedvéért nemrég kivételt tett.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

„James egész életében keményen dolgozott, nagyon keményen. Amikor először kezdett el önállóan enni, az arca a végére olyan volt, mint egy Pollack-festmény. Aztán belejött, és nagyon ügyesen csinálja. Mindennap büszke vagyok rá, mert szerintem ő egy varázslatos fiú" – mondta büszkén a színész, hozzátéve:

Szeretném, ha a világ kedves lenne Jameshez. Azt akarom, hogy a világ kedvesen és tisztelettel bánjon vele.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

People Magazine (@people) által megosztott bejegyzés

Az egykori ír fenegyerek azért döntött úgy, hogy életében először megosztja a nagyvilággal fia történetét, mert létrehozta a Colin Farrell Alapítványt, amely a 21. évüket betöltött, fogyatékkal élő fiatalokat segíti az integrációban.

„Amint a gyereked betölti a 21. évét, tulajdonképpen magára marad. Eltűnnek a korábbi speciális támogatások, és marad egy olyan fiatal felnőtt, akinek integrálódnia kellene a modern társadalomba, de ez legtöbbször nem sikerül” – mondta Farrell.

(Borítókép: Colin Farrell. Fotó: Getty Images)