Horváth Éva megrendítő információt közölt az egészségéről a közösségi oldalán. Az egykori modell posztjából kiderül, hogy súlyos betegséggel küzd.

Horváth Éva néhány órája megdöbbentő bejegyzést tett közzé a közösségi oldalán. Mint az a posztból kiderül, az utóbbi időben nagyon fáradékony volt és fejfájásra is sokszor panaszkodott. Az állapotáról végül egy egy vörös folt árulkodott egyértelműen, amely nem sokkal egy erdei kirándulás után alakult ki a bőrén. 

Az egykori modell a kirándulás után ugyanis több kullancsot kiszedett magából.

A tünetek kivétel nélkül Lyme-kórra utaltak, végül be is bizonyosodott, hogy Horváth elkapta a súlyos kórt.

Képzeljétek, Lyme-kóros vagyok. Csak sikerült ettől a nyomorult kis kullancstól elkapnom

– írta Facebook-oldalán Horváth Éva, aki bejegyzésében figyelmeztette a követőit az erdei kirándulás veszélyeire.

„Vigyázzatok magatokra ha kirándultok! Javaslom, hogy erdei kirándulás (de minden kirándulás) előtt használjatok valamilyen kullancs elleni szert. Mi egyébként anno 3 db kullancsot szedtünk ki magunkból, nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy nem a gyerekekben landolt ez a fertőzött példány” – emelte ki.

Mi az a Lyme-kór?

A Lyme-kór egy gyakori, kullancsok által terjesztett betegség, amelynek legjellegzetesebb tünete a vándorló bőrpír (erythema migrans), amely általában 7-10 napos (de minimum 48 órás) lappangási idő után, a csípés helyén jelentkezik. A bőrjelenséget leggyakrabban enyhe helyi fájdalom, égő érzés, ritkán viszketés kíséri, de súlyosabb tünetek is felléphetnek. Megfelelő adagban és ideig szájon át alkalmazott antibiotikummal általában jól gyógyítható. A fertőzést nem minden kullancs hordozza, de a kockázat fennállhat, így érdemes minden esetben egyeztetni a háziorvossal.

(Borítókép: Horváth Éva. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)