Brian May, a Queen legendás gitárosa, szenvedélyesen védi a borzokat, és élesen kritizálja a Munkáspártot az állatok folyamatos irtása miatt.

Ki gondolta volna, hogy a Queen ikonikus gitárosa, Sir Brian May, nemcsak a rockszínpadok királya, de a borzok védelmezője is? A világhírű zenész, aki évtizedek óta küzd az állatjogokért, most a Munkáspárt politikája miatt fakadt ki. A borzok ugyanis újra veszélybe kerültek, és a legendás gitáros szerint ez tűrhetetlen – írja a Yahoo news

Brian May élesen bírálta a pártot, amiért továbbra is engedélyezik a borzok irtását, annak ellenére, hogy korábbi ígéreteik szerint le kellett volna állítaniuk ezzel a gyakorlattal.

 Brian May szerint a borzoknak semmi közük a szarvasmarha-tuberkulózis terjedéséhez, amelyre hivatkozva irtják őket. Az állatvédelmi közösség mélyen csalódott a Munkáspártban, amiért nem állították le ezt az értelmetlen irtást.

A Badger Trust állatjótékonysági szervezet szerint több mint 230 000 borzot öltek meg Angliában azóta, hogy 2013-ban megkezdődött a selejtezés.

Brian May hangsúlyozta, hogy ez a hatalmas szám nemcsak szükségtelen, de kegyetlen is, és azt reméli, hogy a brit közvélemény hangosan tiltakozik majd az állatok védelme érdekében.

A zenész nemcsak szavakkal harcol, hanem tettekkel is. Új dokumentumfilmjében, Brian May: The Badgers, The Farmers And Me, amely augusztus 23-án debütál a BBC Two csatornán, részletesen bemutatja, hogyan lehetne irtás nélkül is kezelni a szarvasmarha-tuberkulózist egy brit farmon. A film arra is rávilágít, hogy a jelenlegi tesztelési módszerek nem hatékonyak, és sürgősen változásokra szorulnak.

(Borítókép: Brian May. Fotó: Getty Images)