Dancs Annamari és a családja Szicíliában lelt új otthonra. Az énekesnő újabban kétlaki életet él.

Dancs Annamari

Egyre több hazai híresség választja a kétlaki életmódot. Remek példa erre Horváth Éva és családja, akik Bali és Budapest között ingáznak. Újabban Dancs Annamari famíliája is az ingázás mellett döntött, ők Szicíliában leltek új otthonra. Először idén januárban jártak az olasz szigeten, majd újra és újra visszatértek, mígnem úgy döntöttek, hogy megvásárolnak egy lakást egy, a Taormina-öbölben található gyönyörű kisvárosban, mindössze három perc sétára a tengerparttól.

A 60 négyzetméteres lakást 23 nap alatt felújították, napi 12-14 óra munkával.

Az odaköltözést egyelőre nem fontolgatják, de igyekeznek minél többször kiutazni, hogy élvezhessék a festői környezetet. A választásuk is pont emiatt esett Szicíliára. Mint ahogy Dancs Annamari fogalmazott: azért tetszik neki ennyire a sziget, mert nagyon hasonlít a szülőhelye, Erdély vadregényes tájaira.

Bohus Richárd

Bohus Richárd világbajnoki bronzérmes úszó Békéscsabán kezdte immár 25 éves pályafutását. A sportolót rengeteg emlék köti oda, a gyökerei nagyon meghatározók az életében. Mint azt a TV2-nek elárulta, az első, helyben elért eredményei motiválták őt arra, hogy élsportoló legyen. Bár többször is abba akarta hagyni az úszást, az élet végül mindig úgy hozta, hogy visszatért a vízbe. Minden versenye előtt rengeteget úszott a békéscsabai fürdőben és mivel édesanyja még ma is ott él, igyekszik minél többször visszalátogatni a településre.

Ami az Árpád Fürdőt illeti, jelenleg egy igazán nagy volumenű átalakítás előtt áll. Varga Tamás, Békéscsaba alpolgármestere elárulta, hogy a munkálatok 2026 első felééig tartanak majd. Ez a fejlesztés elsősorban a családokra lesz nagyobb hatással, játszóteret és gyerekmedencét is kialakítanak. Emellett megújulnak majd a belterek és a medencék is a fürdőben, amely 102 éve szolgálja a békéscsabaiakat és a városba látogatókat.

Sipos Péter

Máté Péter emlékkoncertre készül Sipos Peti, akinek különösen közel áll a szívéhez a legendás énekes, így óriási megtiszteltetésnek érzi a felkérést. Az elmúlt időszakban még több dalt kezdett hallgatni a '84-ben elhunyt klasszistól, akinek a tehetsége számról számra lenyűgözi őt. Sipos már néhány korábbi projektjében is énekelt Máté Péter-dalokat, ezúttal viszont csak azokkal lép színpadra az Erkel Színházban az énekes halálának 40. évfordulója alkalmából.

„Ez az emlékkoncert a fiatalabb generációk figyelmét is felhívhatja Máté Péter csodálatos dalaira. Az ő nagysága részben abban rejlett, hogy jócskán megelőzte a korát” – vélekedett a TV2 kamerái előtt Sipos Péter.

Az emlékkoncerten az ikonikus slágerek mellett kevésbé ismert dalok is elhangzanak majd. A cél, hogy egy csodálatos estét szerezzenek a közönségnek és együtt emlékezzenek a művészlegenda munkásságára. 

(Borítókép: Dancs Annamari. Fotó: Kiss Gábor/MTI)