Sokan egy életre választanak párt, ám néhány igen tragikus esetben a végzet közbeszól, és a sírig tartó szerelem után nem marad más, csak a gyász. Cikkünkben azokat a hírességeket szedtük össze, akiknek az egyik legnehezebb dologgal kellett megküzdeniük: a szerelmük elvesztésével.

Michelle Williams

Michelle Williams 2008-ban veszítette el kislánya édesapját, egykori szerelmét, Heath Ledgert. A pár a Túl a barátságon című film forgatásán találkozott, amely produkcióban férjet és feleséget játszottak. Nem telt sok időbe, míg randevúzni kezdtek, majd 2005-ben megszületett a közös kislányuk, Matilda. Bár két évvel később szakítottak, a 28 éves színész néhány hónappal később túladagolás miatt bekövetkezett halála mélyen megviselte Williams-t.

“Bármikor, amikor hiányzik és azon gondolkodom, hogy most hol lehet, csak ránézek az én gyönyörű kislányomra. Tudok beszélni a gyászról, az egyedülálló anyaságról és arról, ahogy próbálom megtalálni az egyensúlyt a munka és a szülőség között, mert sajnos mindegyik helyzetet nagyon jól ismerem. Amiről azonban nem kell beszélnem, hogy mi történt köztem és Heath között. A Túl a barátságon egy megismételhetetlen pillanata volt az életünknek, egy nagyon elbűvölő időszak. Szerelmes voltam. Része voltam egy filmnek, amelyre büszke voltam és lett egy gyönyörű babám. Minden jó volt akkor” – nyilatkozta a színésznő 2009-ben.

John Travolta

A Grease című 1978-as film szívdöglesztő sztárja '87-ben találkozott Kelly Prestonnal a The Experts című film forgatásán. Négy évvel később összeházasodtak, 1992-ben pedig megszületett a fiuk, Jett. A lányuk, Ella 2000-ben, a második fiuk, Benjamin pedig 2010-ben jött világra. Egy évvel korábban, 16 éves korában tragikus módon elveszítették első fiukat, Jettet, miután rohamot kapott és beütötte a fejét.

Travolta 2020 júliusában közölte, hogy a felesége 57 éves korában elhunyt, miután két évig küzdött a mellrákkal.

Keanu Reeves

A Mátrix- és a John Wick-filmek kanadai származású sztárja 1998-ban jött össze Jennifer Syme színésznővel, aki a következő évben terhes lett. A kislányuk '99 decemberében halva született. A tragédia annyira megrázta a párt, hogy végül szakítottak, ám a kapcsolatukat pont Syme 2001-es végzetes autóbalesete előtt nem sokkal élesztették újra. Reeves közel két évtizeden keresztül gyászolta a szerelmét, mígnem 2019-ben rátalált a nála 5 évvel fiatalabb képzőművészre, Alexandra Grantre.

Céline Dion

Miután hivatalosan is a menedzsere lett, Céline Dion kapcsolatba kezdett René Angélillel. A férfi 1993-ban jegyezte el őt, majd egy évvel később összeházasodtak. Első gyerekük, René-Charles 2001-ben született, majd 2010-ben Eddy és Nelson ikerpárosa követte őt. Angélilnél végül szörnyű betegséget diagnosztizáltak, majd 2016 januárjában torokrákban vesztette életét.

John Schneider

A Hazárd megye lordjai című sorozat sztárja 2015-ben kezdett randevúzni Alicia Allainnel, akit négy évvel később feleségül vett. A színész tavaly februárban jelentette be, hogy élete szerelme 53 évesen elvesztette a harcot a mellrákkal vívott csatában.

„Az én gyönyörű Mosolykámnak már nincsenek fájdalmai, egy új testben él Jézus mellett. Mindenkit arra kérek, tartsa tiszteletben a magánszféránkat ebben a gyászterhes időben. Ha van bármilyen fotótok rólunk és az egymás iránt érzett nyilvánvaló szerelmünkről és csodálatunkról, kérlek, posztoljátok a bejegyzéshez. Végül, de nem utolsósorban öleljétek meg szorosan azokat, akiket szerettek és tudassátok velük, hogyan éreztek. Mi mindig megtettük” – írta Schneider, majd a következőképpen folytatta: „Ez számomra az elképzelhetetlen fájdalom időszaka. Kifejezni ezt a gyász egy túl gyenge szó, de úgy hallottam, a nagy szerelem nagy bánattal jár. Sosem értettem ezt, egészen mostanáig. Alicia volt a lelke mindennek, ő tette lehetővé, hogy a legnagyobb álmaim megvalósuljanak. Az inspiráció minden kreatív gondolat mögött. Ő volt a lelkem szövetet, a ragasztó, amely egyben tartott. Sokkal jobban hiányzik, mint azt bármilyen szóval is lehetséges lenne leírni”.

Liam Neeson

Liam Neeson 1993-ban találkozott Natasha Richardsonnal, amikor az Anna Christie című Broadway-darabon dolgoztak együtt. Azután röppentek fel az első pletykák kettejükről, hogy az Apád-anyád idejöjjön! című 1998-as film sztárja elvált Robert Fox producertől. Neeson és Richards végül megesküdtek, házasságukból pedig két fiú született: Micheál 1995-ben, majd Daniel 1996-ban.

Natasha Richards 2009-ben halt meg, miután 45 évesen halálos agykárosodást szenvedett egy síbalesetben.

(USWeekly)

(Borítókép: Liam Neeson és Michelle Williams. Fotó: Getty Images)