Pásztor Erzsi minden évben a balatonfüredi családi nyaralóban hűsölt, egy ideje azonban kénytelen elviselni a betondzsungel melegét, a féltestvére ugyanis kitiltotta őt az üdülőből.

Pásztor Erzsi Kossuth-, Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznő, érdemes művész, a Soproni Petőfi Színház, a Turay Ida Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja nemrég a Blikknek nyilatkozva elmondta, hogy egy ideje megromlott a kapcsolata a féltestvérével. A viszonyuk olyannyira elmérgesedett, hogy Jenci már be sem engedi őt a közös családi nyaralóba.

„Az édesanyánk forog a sírjában” – kezdte a napilapnak Pásztor Erzsi. „Mindig azt mondogatta a fivéremnek, hogy Jencike, ne feledkezz meg arról, hogy Erzsikének itt mindig legyen egy szobája! Édesanyánk is ott töltötte az idejét májustól októberig. Mi ketten Jencivel anyu révén lettünk féltestvérek, de édestestvérként szerettük egymást. Ezért is érthetetlen, és szinte felfoghatatlan számomra, hogy a testvérem úgy döntött, hogy én nem mehetek a füredi házba. A sírás kerülget, ahogy erről beszélek” – fogalmazott a 87 éves művésznő, aki nagyon rosszul viseli a hőséget a fővárosi betondzsungelben. Egész nap járatja a klímát a lakásában, és csak akkor mozdul ki, ha feltétlenül muszáj. A Balatonhoz idén eddig csak egyszer jutott el, amikor Tihanyban lépett fel. A  Fergeteges látogatás  című előadásra a kolléganője, Détár Enikő fuvarozta el, akivel együtt játszottak a darabban.

A színésznő közben a Turay Ida Színház legújabb bemutatójára, a Forgószínpad című előadásra is készül, amelynek október 12-én lesz a bemutatója. Vigyáz magára, és úgy érzi, a legjobb gyógyszer számára a színpad, ezért igyekszik minél tovább rajta maradni.

(Borítókép: Pásztor Erzsi. Fotó: Bodnár Patrícia/Index)