Lakatos Márk szúrós véleményt fogalmazott meg a szépségversenyek kapcsán. Mint írta, ezek a rendezvények valójában húspiacként működnek, amelyen „díjnyertes tehenekként értékesítik a csajokat”.

Múlt vasárnap egy galériában mutattuk be, hogyan zajlott az idei Miss Balaton szépségverseny. Mint írtuk, egy óriási show-n köszönt vissza a 2000-es évek szexizmusa, az efféle rendezvényekről általában pedig nemrég Lakatos Márk is hasonló véleményt fogalmazott meg.

A stylist egy Instagram-történetben bár elismerte, hogy a szépségversenyek győztesei számos alkalommal jutnak további lehetőségekhez és felkérésekhez, a rendezvényeknek egy hatalmas árnyoldala is van. Mint fogalmazott: a szépségkirálynő-választások valójában a lányok értékesítésére szolgálnak.

„Szerintem ugyanolyan károsak, mint a modell- vagy divatversenynek csúfolt nőgyalázás, nőszégyenítés, realitynek álcázva” – kezdte Lakatos Márk. „Ennek semmi köze sem a divathoz, sem a szépséghez, sokkal inkább egy húspiac, ahol a divattervezők először szépen becsomagolják, aztán kicsomagolják a portékát, hogy aztán mint a díjnyertes tehenet, a lehető legdrágábban lehessen értékesíteni a csajokat. Szépséghez szerintem sok köze nincs ennek a méricskélésnek, összehasonlításnak, sokkal inkább az adásvételhez van köze. Nem véletlen, hogy kik szervezik és kik reklámozzák ezeket a versenyeket” – fejtette ki.

(Borítókép: Lakatos Márk. Fotó: Szollár Zsófi/Index)