A cikk bemutatja a világ 5+1 legolcsóbb Michelin-csillagos éttermét, ahol kiváló ételeket lehet kóstolni meglepően alacsony áron.

6. Ginza Ibuki, Tokió, Japán — $12.70 (3 630 forint)

A Ginza Ibuki egy elegáns Michelin-csillagos étterem Tokióban, Japánban, amely a japán konyha hagyományait követve készíti ételeit. Az étterem a Ginza negyedben található, amely híres luxus üzleteiről és gasztronómiai kínálatáról. A Ginza Ibuki étterem különlegességei közé tartoznak a hagyományos japán fogások, melyek egyszerű, de kifinomult alapanyagokból készülnek, és nagy hangsúlyt fektetnek az ételek esztétikai megjelenésére.

Az étterem menüje szezonális alapanyagokra épül, így a vendégek mindig a legfrissebb és legjobb minőségű ételeket fogyaszthatják. Az árak az elegáns környezethez képest viszonylag mérsékeltek, különösen ebédidőben, amikor az étterem kedvezőbb áron kínálja menüjét. Ez az egyik oka annak, hogy a Ginza Ibuki gyakran látogatott mind a helyiek, mind a turisták körében, akik autentikus japán kulináris élményre vágynak.

5. Jay Fai, Bangkok, Thaiföld — $12 (3 430 forint)

A Jay Fai egy híres Michelin-csillagos utcai étterem Bangkokban, Thaiföldön. A helyet leginkább az idős séfje, Supinya Junsuta, ismertebb nevén Jay Fai miatt ismerik, aki ikonikus stílusában, védjegyévé vált nagy szemüvegben és fejpántban készíti el a fogásokat. Az étterem legismertebb ételei közé tartozik a rákos omlett (khai jeaw poo) és a különböző wokban készült tenger gyümölcsei.

Annak ellenére, hogy Jay Fai egy utcai étterem, 2018-ban Michelin-csillagot kapott, ami azonnal nemzetközi hírnevet hozott a helynek. Az étterem híres arról, hogy meglehetősen magas áron kínálja ételeit a bangkoki utcai ételárusokhoz képest, de az ízek és a minőség miatt továbbra is rendkívül népszerű mind a helyiek, mind a turisták körében.

4. Chugokusai S.Sawada, Oszaka, Japán — $9.70 (2 770 forint)

A Chugokusai S. Sawada egy Oszakában található étterem, amely a kínai konyha japán változataira specializálódott. Az étterem elnyerte a Michelin-csillagot, ami a kiváló minőségű ételek elismerését jelzi. A Chugokusai S. Sawada híres a gondosan elkészített, autentikus kínai ételeiről, amelyekhez japán technikákat és helyi alapanyagokat is felhasználnak. Az étterem elegáns, de barátságos környezetet biztosít, ami miatt mind a helyiek, mind a látogatók körében népszerű. Annak ellenére, hogy Michelin-csillagos helyről van szó, az árak itt viszonylag megfizethetőek, ami kiemeli a helyet a japán éttermek között.

3. Hamo, Szöul, Dél-Korea — $7.10 (2 030 forint)

A Hamo étterem Szöulban, Dél-Koreában található, és híres az autentikus és megfizethető koreai konyhájáról.

Az étterem különösen a hagyományos koreai ízeket tükröző ételekre specializálódott, és a Michelin Guide Bib Gourmand minősítését is elnyerte. Ez az elismerés azoknak az éttermeknek jár, amelyek kivételesen jó ételeket kínálnak mérsékelt áron.

A Hamo egyszerűséget és hagyományos módszereket alkalmaz, így a helyiek és a turisták körében is nagyon népszerű. Annak ellenére, hogy a Michelin Guide elismerte, az árak továbbra is nagyon kedvezőek, ami ritkaság a Michelin-minősítésű éttermek között.

2. Tim Ho Wan, Hong Kong — $3.80 (1 085 forint)

Tim Ho Wan egy híres Michelin-csillagos dim sum étteremlánc, amely Hongkongban indult. A lánc alapítója Mak Kwai Pui, egy volt séf a szintén Michelin-csillagos Lung King Heen étteremből. Tim Ho Wan először 2009-ben nyitotta meg kapuit Hongkongban, és gyorsan népszerűvé vált azáltal, hogy Michelin-csillagos dim sum ételeket kínált nagyon megfizethető áron.

Az étteremlánc gyorsan bővült, és ma már több ága van Ázsiában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban is. Tim Ho Wan különösen híres arról, hogy a “világ legolcsóbb Michelin-csillagos étterme” címet birtokolja, hiszen itt akár már 1085 forintnak megfelelő összegért is lehet Michelin-csillagos ételeket kóstolni. Az étterem legismertebb fogásai közé tartozik a sült BBQ sertéspogácsa, a garnélás gombóc, valamint a különféle gőzölt dim sum ételek.

Tim Ho Wan híre sok turistát vonz, akik gyakran órákig sorban állnak, hogy megkóstolhassák a kiváló minőségű, mégis megfizethető fogásokat.

1. Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, Szingapúr — 630 forint

A Liao Fan Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice & Noodle, közismert nevén Liao Fan Hong Kong, egy ikonikus étterem Szingapúrban, amely arról híres, hogy az egyik legolcsóbb Michelin-csillagos ételt kínálja a világon. Az éttermet Chan Hon Meng nyitotta meg, és az egyszerű, de ízletes fogásai miatt vált világszerte ismertté, különösen a szójás csirkés rizsével. Az étterem 2016-ban kapott Michelin-csillagot, amely azóta is vonzza azokat, akik szeretnének kipróbálni egy Michelin-csillagos ételt anélkül, hogy mélyen a zsebükbe kellene nyúlniuk.

Az étterem Szingapúrban található a Chinatown Complex nevű élelmiszerpiacon, ahol a hagyományos utcai ételek hangulatában lehet része az odalátogatóknak. A Liao Fan Hong Kong azóta franchise-ként is bővült, így már több helyszínen is élvezhetők az étterem népszerű fogásai.

Pénzcentrum

(Borítókép: üres poharak az étterem asztalán. Illusztráció: Getty Images)