Mariah Carey szomorú hírt osztott meg: édesanyja, Patricia, és nővére, Alison egyazon napon hunytak el. Az énekesnő arra kérte a rajongókat, hogy ebben a nehéz időszakban tartsák tiszteletben a magánéletét.

Mariah Carey, a világszerte ismert énekesnő, a rajongóival is megosztotta, hogy hatalmas veszteség érte: édesanyja, Patricia, és nővére, Alison egyazon napon távoztak az élők sorából.

A tragédiáról a People magazin számolt be, miután Mariah exkluzív nyilatkozatot adott nekik.

Megszakadt a szívem, hogy az elmúlt hétvégén elvesztettem anyámat. Sajnos a nővérem ugyanazon a napon vesztette életét

– nyilatkozta Mariah Carey. „Áldottnak érzem magam, hogy az elmúlt hetet anyámmal tölthettem, mielőtt meghalt. Nagyon hálás vagyok mindenkinek a szeretetért és támogatásért, amit kaptam, és kérem, hogy tartsák tiszteletben a magánéletemet ebben a lehetetlen helyzetben.”

A tragikus események részleteit egyelőre nem hozták nyilvánosságra, így Patricia és Alison halálának okai sem ismertek.

Patricia Carey, Mariah édesanyja, korábban Alfred Roy Carey felesége volt, és a Juilliard által képzett operaénekesnőként, valamint énektanárként dolgozott. Az ötszörös Grammy-díjas énekesnő édesanyjától örökölte különleges énekhangját, de a kapcsolatuk mindig is összetett és bonyolult volt. Mariah Carey a 2020-ban megjelent könyvében, a The Meaning of Mariah Carey-ben így írt az édesanyjával való kapcsolatáról: „A kapcsolatom az anyámmal tele volt ellentmondásokkal. Nem volt egyszerű, inkább egy érzelmi hullámvasúthoz hasonlított.”

Mindezek ellenére az énekesnő fenntartotta a kapcsolatot édesanyjával, és 2010-ben közösen is felléptek az ABC Mariah Carey: Merry Christmas to You című műsorában, ahol egy anya-lánya duettet adtak elő.

Mariah Carey könyvét részben édesanyjának, Patriciának dedikálta, kifejezve háláját:

Anyámnak, Patnek, aki mindig a tőle telhető legjobbat tette. Mindig szeretni foglak!

Mariah Carey kapcsolata nővérével, Alisonnal sem volt egyszerű. Memoárjában arról írt, hogy érzelmileg és fizikailag is biztonságosabbnak érezte, ha távol maradt Alison és másik testvére, Morgan közeléből. Ennek ellenére most mélyen érinti a veszteség, és arra kéri a rajongókat, hogy tartsák tiszteletben a magánéletét ebben a nehéz időszakban.

(Borítókép: Mariah Carey. Fotó: Getty Images)