Mariah Carey egy napon veszítette el édesanyját és testvérét, ám most kiderült, hogy régóta tudta, nővére haldoklik, mégsem teljesítette a beteg nő utolsó kívánságát, hogy találkozzanak.

Az egész világon végigfutott a hír, mekkora tragédia érte az 55 éves énekesnőt: egy napon veszítette el édesanyját és nővérét. Ám a gyász mögött egy szomorú tény is rejtőzik: Mariah Carey 63 éves testvére, Alison Carey azt szerette volna, hogy még mielőtt meghal, a sztár kibéküljön vele, és találkozzanak. Ez a kívánsága azonban nem teljesült.

Carey régóta nem tartotta a kapcsolatot nővérével, aki kábítószerproblémákkal küzdött. 2020-as önéletrajzi könyvében részletesen írt megromlott kapcsolatukról, és hogy függősége miatt tette ki életéből a nála 13 évvel idősebb nőt, és bátyját, Morgan Careyt is.

„A józan eszem és a lelki békém érdekében a terapeutám arra bátorított, hogy szó szerint nevezzem át és nevezzem újra a családomat ... Morgan a volt bátyám és Alison a volt nővérem..." – írta a könyvben.

Bár halálának pontos okát egyelőre nem tudni, Alison Carey már évek óta súlyos betegségekkel küzdött, és hetek óta hospice ellátásban részesült. Utolsó kívánsága az volt, hogy még egyszer utoljára találkozhasson az énekesnővel. Egyik közeli barátja David Baker mesélte el, hogy mennyire vágyott legalább egy telefon vagy videóhívásra, de ez sem teljesült.

Gyakran beszélt erről az utolsó időben. Azon gondolkozott, vajon a temetésére elmegy-e majd Mariah vagy valaki más a családból.

Ráadásul a 63 évesen elhunyt nőt rettenetesen bántotta, amiket a díva a memoárjában róla és testvéreiről írt, azt pedig soha nem tudta megemészteni, hogy teljesen elfordult tőle.

„Fájt neki, hogy Mariah a volt nővérének nevezte. Pedig annak idején rengeteget vigyázott rá, és gondoskodott róla. Amikor a könyv megjelent, már nem beszéltek egymással, és teljesen ledöbbentette, hogy még akkor is belerúg, amikor már padlón van" – mesélte Baker.

Az érintett testvérek egyébként több mint 350 millió forintra perelték az énekesnőt a megjelent könyv miatt, rágalmazásért és érzelmi bántalmazásért.

(Female First)

(Borítókép: Mariah Carey. Fotó: Getty Images)