Összeszedtünk hat hírességet, aki Molnár Gusztávhoz hasonlóan valamilyen függőség rabja volt, de leszámolt vele.

Mi kis falunk  korábbi színészét, Molnár Gusztávot nemrég rendkívül  borzasztó állapotban fotózták le az utcán , amint ittasan, sérülésekkel az arcán egy kuka mellett aludt. Az eset után többen üzentek neki, többek között  MC Hawer is , aki korábban szintén függő volt. Molnár Gusztávot azóta kórházban kezelik és egy barátja szerint újabb rehabilitáció vár rá. Alább összeszedtünk 5+1 hírességet, aki hasonló függőségen ment keresztül, de végül sikerült helyrehoznia az életét.

Demi Lovato

Az énekesnő 2018-ban majdnem belehalt a túladagolásba, ezután kezdett beszélni a függőségéről. Lovato korábban alkoholt ivott és füvet is szívott. Később már azt mondta, szeretett volna egy olyan lemezt készíteni, ami valójában őt reprezentálja, ez pedig csak józanul hiteles.

Eminem

Eminem 2007-ben majdnem meghalt, miután véletlenül túladagolta a metadon nevű gyógyszert. Nem sokkal később elvonóra ment, tavaly ünnepelte józansága 16. évfordulóját. Eminem 2022-ben az XXL magazinnak írt esszéjében nyílt meg függőségeiről, és azt mondta, hogy a drogok „az életmódja részévé váltak”. A rapper elmesélte, hogy többször is elutazott Tijuanába, hogy különböző drogokat szerezzen be, így például Vicodint. Ebből az írásából kiderül, hogy a legsúlyosabb időszaka körülbelül öt évet ölelt fel az életéből, ami után elhatározta, hogy végleg szakít a függőségeivel. 

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. még a kamaszkora előtt kezdett drogozni, és a korai karrierje legnagyobb részét a kábítószerek befolyása alatt töltötte. Több nagy visszhangot keltő letartóztatása is volt a késői 1990-as években és a korai 2000-es években alkohollal, kokainnal és heroinnal való visszaélés miatt. Több időt is egy kaliforniai börtönben, illetve egy állami rehabilitációs intézményben töltött. A színész 2002-ben jelentette be tisztaságát, majd a Marvel 2008-ban megjelent Vasember című filmje újjáélesztette megrekedt karrierjét.

Bradley Cooper

Többször is Oscar-díjra jelölték, ám a sikerhez hosszú és nehéz út vezetett: Bradley Cooper évekig tartó drog- és alkoholproblémái majdnem tönkretették az életét, mígnem 2004-ben, 29 évesen úgy döntött, hogy leáll a használatukkal.

Samuel L. Jackson

Egy alkalommal a színész nyolcéves kislánya ájultan talált rá a konyhában, mellette kábítószerezéshez használt eszközökkel. A színész az eset előtt évekig sikeresen titkolta függőségét. Később elárulta, hogy szinte sosem lépett tisztán a színpadra, mégis nagyon jó hírneve volt ezekben a berkekben. Hibátlanul tudta az összes szövegét, eltalálta, mikor kell belépnie. Aztán, amikor a lánya így látta őt, tudta, hogy változtatnia kell:

Jól csináltam a dolgokat, csak egy dolog volt útban: a függőségem.

+1 Curtis

Széki Attila, azaz Curtis korábban évekig volt a különböző tudatmódosítók rabja. Hosszú évek után emiatt szakított barátjával és zenésztársával, Majkával. Az újpesti rapper ezután több hónapot töltött egy rehabilitációs intézetben, hogy rendezze az életét. Azóta elmondása szerint tiszta, épp a napokban jegyezte el szerelmét, Barna Juditot.

(Borítókép: Samuel L. Jackson. Fotó: Emma McIntyre/Getty)