Hatalmas botrány tört ki nemrég, amikor kiderült, hogy egyesek civil nőkről készítenek fotókat a tudtuk nélkül, majd a felvételeket feltöltik egy internetes oldalra, ahol a felhasználók nyomdafestéket nem tűrő dolgokat írnak a képek alá. A hírre hazánk celebjei felháborodva reagáltak.

Óriási botrány tört ki az elmúlt héten egy weboldal miatt, ahova hétköznapi magyar nők, lányok képeit töltik fel jogtalanul. Az oldalon olyan megjegyzések szerepelnek, amelyben a felhasználók azt ecsetelik, hogyan kínoznák és ölnék meg a képen szereplőket.

A felület híre hallatán a hazai celebek is kiakadtak. Polgár Tünde szerint elmebetegek őrültek, szörnyek járnak odakint az utcán, ezért nagyon fontos, hogy vigyázzunk magunkra. Az eset kapcsán nemcsak rengeteg influenszer is kiállt a képeken szereplő lányok mellett és arra buzdították őket, hogy tegyenek feljelentést a rendőrségen. Zimány Linda is azok közé a hírességek közé tartozik, akik szerint tűrhetetlen, hogy ártatlan nők zaklatás áldozataivá válnak, a jogtalan gyakorlat ugyanis véleménye szerint online zaklatásnak minősül.

Miután napvilágra került az oldal, kilenc sértett állítólag feljelentést tett a rendőrségen. Ahogy Polgár Tünde, úgy Zimány Linda is egyetértett abban, hogy jogi útra kell vinniük az ügyet a érintetteknek. Az ügyek végére egyelőre még nem került pont.

Ázsia Expressz

Ismét elindul az Ázsia Expressz, melyben ezúttal nyolc kalandvágyó pár próbál szerencsét a Fülöp-szigetek és Tajvan mesés vidékén, hogy megkaparintsák a 15 millió forintos főnyereményt. Most előszőr a nézőknek is lesz beleszólása a játékba, amelyet Ördög Nóra vezet majd.

Az Ázsia Expressz sztárpárjai között Laky Zsuzsi és Dietz Guszti is szerepel, a kalandos utazás azonban semmilyen kapcsolatot nem kímél, így kíváncsian várjuk, hogy a szenvedélyes házaspár hogyan fogja megoldani a rendkívül nehéz feladatokat.

Egyre több kocerten tiltják a telefonok használatát

Egyre több sztár dönt úgy, hogy megtiltja a mobiltelefonok használatát a koncertjein. A tiltás célja, hogy a rajongók ne videózzanak, hanem éljék meg a pillanatot. Azahriah is így döntött, ám hamar rázúdult a népharag.

Tömegek nézik a mobiltelefonjukon keresztül a színpadot, a nemtetszésének pedig mostanra több előadó is hangot adott szerte a világon. Becky Hill kiemelte, milyen felejthetetlen élmény volt számára a Sziget Fesztiválon koncertezni, mert itt végre nem a telefonjaikat nyomkodták az emberek. A Szegedi Ifjúsági Napok még ennél is komolyabban vette a jelenséget, az idei fesztivált már telefonmentesen hirdették meg.

Az egyik legsikeresebb zenekar, a BSW főrappere, Sziklai Mátyás ugyanakkor elárulta, ők előszeretettel hívják segítségül a közönséget, hogy világítsanak a telefonjaik vakujával. Mehringer Marcell szerint érdemes csak a legfontosabb pillanatok megörökítésére korlátozni a telefonhasználatot egy koncert közben, egyébként pedig sokkal fontosabb, hogy a közönség megélje az élményt.

Korábban Azahriah is arra kérte a közönségének tagjait, hogy ne telefonozzanak az egyik legismertebb dala alatt, inkább éljék át a katarzist. Ezen sokan felháborodtak a rajongók közül.

AZ MTV European Music Awards egyébként már évek óta nem engedi a rajongóknak, hogy telefont vigyenek a koncertekre, így valóban önfeledt lehet a bulizás.

(Borítókép: Polgár Tünde. Fotó: Kaszás Tamás/Velvet)