Az egykori szupermodell, Elle Macpherson titokban tartotta, hogy megküzdött a mellrákkal, most azonban elmesélte, hogy annak idején visszautasította a kemoterápiás kezelést.

A 60 éves, és még mindig topformában lévő egykori szupermodell hét évvel ezelőtt titokban nézett szembe a rettegett kórral. Macpherson részleges emlőeltávolításon esett át, és a szövettan alapján az orvosok kemoterápiát és hormonterápiát javasoltak neki, illetve hogy távolíttassa el mindkét mellét.

Az ausztrál szépség most a Women's Weekly magazinnak adott egy nagyobb interjút, és most először most mesélt küzdelméről a rákkal.

Elmesélte, hogy bár környezete és orvosai mindenképpen arra akarták rábeszélni, hogy vesse alá magát az orvosi eljárásoknak, ő inkább holisztikus gyógymódokat választott, emellett meditált és imádkozott. „Nemet mondani a hagyományos orvosi megoldásokra volt a legnehezebb dolog, amit valaha is tettem az életemben. De nemet mondani a saját belső hangomra még nehezebb lett volna” – mondja. „Néha egy hiteles, szívből jövő döntésnek mások számára nincs értelme.

Az emberek őrültnek tartottak, de tudtam, hogy olyan döntést kell hoznom, ami valóban rezonál velem.

Döntését családja is vegyesen fogadta, egyik fia neheztelt rá, amiért szembeszegül a szakemberekkel, másik gyermeke viszont mellette állt, mert úgy gondolta, hogy a kemoterápia megöli majd anyját. Férje sem értett egyet azzal, hogy alternatív gyógymódokban bízik, de végig mellette állt, és büszke volt Macpherson bátorságára.

A modell most, 7 év után gyógyultnak érzi magát.

„Hagyományos értelemben azt mondanák, hogy klinikai remisszióban vagyok, de én azt mondanám, hogy tökéletesen jól vagyok" – mondta.

(Justjared)

(Borítókép: Elle Macpherson. Fotó: Getty Images)