Harry herceg hamarosan 3,7 milliárd forintot kap, amelyet Erzsébet anyakirálynő hagyott rá, miután 1994-ben egy pénzügyi alapot hozott létre dédunokái számára. Ezzel szerette volna biztosítani a királyi család fiatalabb generációinak anyagi jövőjét.

Harry herceg hamarosan 3,7 milliárd forintot kap, amikor szeptember 15-én betölti 40. életévét. A Dailymail értesülései szerint Erzsébet anyakirályné még 1994-ben hozott létre egy 8,8 milliárd forintos pénzügyi alapot, amelyet unokái és dédunokái között osztanak szét. Az anyakirályné ekkor azért döntött így, hogy dédunokái idősebb korukban is biztos anyagi háttérrel rendelkezzenek.

Az alap első kifizetése a kedvezményezettek 21. születésnapján, a második pedig a 40. évfordulón történik meg.

A palota egy korábbi munkatársa így nyilatkozott a Times-nak: „Ezt a pénzügyi alapot Erzsébet anyakirályné hozta létre, hogy később adómentesen adhassa át a birtoka egy részét a dédunokáinak.

Ez egy nagylelkű gesztus volt, amellyel gondoskodni akart róluk.

A palotai források szerint Harry herceg nagyobb összeget kapott, mint bátyja, Vilmos herceg. Az alapból nemcsak ők részesülnek, hanem unokatestvéreik is, mint Zara Phillips és Peter Phillips, valamint Beatrice hercegnő és Eugenie hercegnő. Továbbá Linley vikomt és Lady Sarah Chatto is a kedvezményezettek közé tartoznak.

Harry herceg anyagi helyzete az utóbbi években jelentősen javult. Áprilisban kiderült, hogy a Tartalék című könyve, amelyet a Penguin Random House adott ki, hatalmas sikert aratott, és 10,3 milliárd forint bevételt hozott neki.

A könyvben Harry herceg nyíltan beszélt a királyi családban lévő feszültségekről. Többek között arról írt, hogy Vilmos herceg „nehezen kezelhetőnek” nevezte Meghan Markle-t, és hogy III. Károly király nem engedte meg, hogy Meghan csatlakozzon Harryhez Skóciában, amikor a királynő haldoklott.

A királyi életrajzíró, Tom Bower egy 2023-as interjúban azt állította, hogy Meghan Markle kezdetben meglepődött és csalódott volt, amikor rájött, hogy Harry herceg nem olyan gazdag, mint gondolta. a színésznő azt hitte, hogy a herceg sokkal nagyobb vagyonnal rendelkezik.

Harry herceg és Meghan Markle azóta, hogy elhagyták a királyi családot, számos jövedelmező üzletet kötöttek. Ilyen volt például a 11,6 milliárd forintos Spotify-szerződés és a 37,7 milliárd forintos Netflix-megállapodás. Ezenkívül könyvszerződéseik és nyilvános megjelenéseik is hatalmas bevételt hoznak a párnak.

Harry herceg és Meghan Markle közös bankszámláján ma már közel 46,6 milliárd forint található, annak ellenére, hogy népszerűségük csökken.

A pár emellett egy 5,1 milliárd forintos kaliforniai kastélyra is vett fel jelzálogkölcsönt, amely kilenc hálószobával és 13 fürdőszobával rendelkezik.

Míg egyes források szerint Meghan Markle pénzügyi ambíciói miatt nézeteltérések alakultak ki a királyi családdal, addig a pár pénzügyi helyzete egyre erősebb, és továbbra is jelentős bevételeik vannak különböző rendezvényekről és előadásokból.

(Borítókép: Harry herceg. Fotó: Getty Images)