Ryan Goslingot 2007-ben, közvetlenül a forgatás előtt kirúgták egy filmből, mert túl sokat hízott a szerephez. A színész 27 kilót szedett fel, mivel úgy gondolta, hogy a karaktere testesebb kell legyen, de eltérő nézetek miatt végül leváltották.

Ryan Gosling nemrégiben elárulta, hogy 2007-ben egy fontos szereptől megfosztották, mert túl sokat hízott a karakterhez. Az említett film Peter Jackson rendezésében készült, Alice Sebold Komfortos mennyország című regényének adaptációjaként. A történet egy 14 éves lány, Susie Salmon (Saoirse Ronan) meggyilkolásáról szól, és arról, hogyan figyeli a túlvilágról gyászoló szüleit, Jack Salmon-t (Mark Wahlberg) és Abigail Salmon-t (Rachel Weisz), miközben ők a veszteségükkel küzdenek.

Eredetileg Ryan Gosling játszotta volna Jack Salmon szerepét, de a forgatás előtt pár nappal mégis Mark Wahlberg kapta meg a szerepet. Ryan Gosling egy 2010-es interjúban, amelyet a The Hollywood Reporter-nek adott, elmondta, hogy közte és Peter Jackson között eltérő elképzelések voltak a karakter kinézetéről. 

A színész 27 kilót hízott (60 fontot), mert úgy gondolta, hogy Jack Salmon-nak testesebbnek kell lennie, így elérte a 95 kilós testsúlyt.

A színész később így nyilatkozott:

Valóban azt hittem, hogy a karakteremnek 95 kilósnak kellene lennie.

Sajnos nem beszéltünk eleget az előkészítő fázisban, ez volt a probléma. Ez egy hatalmas produkció volt, rengeteg részlettel, így Peter Jackson nem tudott egyenként odafigyelni a színészekre.”

Ryan Gosling súlygyarapodása végül nem volt teljesen hiábavaló. Austin Butler, aki Elvis Presley idősebb verzióját alakította a Baz Luhrmann által rendezett filmben, elárulta, hogy Ryan Gosling súlynövelő módszerét alkalmazta. „Hallottam, hogy Ryan Gosling a Komfortos mennyországra készült, és mikrohullámú sütőben olvasztotta meg a Häagen-Dazs fagylaltot, hogy megigya.

Én is ezt csináltam, és közben két tucat fánkot ettem meg.

Bár Austin Butler számára ez a módszer sikeres volt a szükséges kilók felszedéséhez, később elismerte: „Egy hétig mókás volt, de aztán borzasztóan éreztem magam.”

(Borítókép: Ryan Gosling. Fotó: Getty Images)