Lottie Moss elárulta, hogy a közelmúltban túladagolta magának a celebek körében igencsak népszerű, fogyáshoz használt diabétesz gyógyszert. A rengeteg Ozempic hatására majdnem összeomlott a szervezete, és a sürgősségi osztályon kötött ki.

A 26 éves Lottie Moss, Kate Moss húga saját podcast műsorában beszélt arról, hogy a közelmúltban súlyos állapotban került kórházba, miután heteken keresztül túl nagy dózisban szedte a híresek és kevésbé híresek által tömegesen fogyásra használt diabétesz gyógyszert. 

A modell egy barátján keresztül, recept nélkül jutott hozzá az Ozempichez, és mivel fogalma sem volt a helyes használatról, hatalmas adagokban adta be magának. Mindössze két hét alatt drasztikusan lecsökkent a súlya

„Az első alkalommal kisebb adagot vettem be, aztán feljebb mentem. Úgy 60 kilóval kezdtem, és az első adaggal 57 kilóra csökkentem, majd 54 kilóra. Végül 53 kilós lettem, ami pár hét alatt nyilván nem lehet egészséges változás" – meséli.

A hatás azonban nem csak a látványos fogyásban merült ki. Moss egyre rosszabbul érezte magát, egyre többet émelygett, majd később már hányt is. Végül eljutott oda, hogy semmi nem maradt meg benne, egy korty víz sem. Ekkor kétségbeesve felhívta egyik barátját, aki berohant vele az ügyeletre.

Miközben a kórházban vártak, a modell a kiszáradástól görcsrohamot kapott, ezután került át a sürgősségi osztályra, ahol stabilizálták az állapotát.

Ez volt életem eddigi legijesztőbb élménye 

– mondta Moss, és hozzátette „inkább meghal" de többet nem szedi be ezt a szert. Mondjuk így is majdnem sikerült neki.

(Daily Mail)

(Borítókép: Lottie Moss. Fotó: Getty Images)