Mike Tyson, a legendás nehézsúlyú bokszoló elárulta, miért törnek ki belőle könnyek minden mérkőzése előtt, és mit érez a harcos énjéről.

Mike Tyson, a nehézsúlyú boksz egyik legnagyobb alakja, nemcsak a brutális ütéseiről híres, hanem arról is, hogy minden meccs előtt komoly belső harcokat vívott.

Mike Tyson, aki pályafutása során rengeteg ellenfelét küldte padlóra, egy 2020-as interjúban elárulta, hogy minden egyes meccse előtt sírt.

Bár nehéz elképzelni egy ilyen kemény harcosról, Mike Tyson a saját podcastjában, a Hotboxin’ With Mike Tyson műsorban, William Shatnerrel beszélgetve árulta el ezt a személyes titkot.

Mindig sírok, mielőtt harcolok. Nem tudom, miért, de ilyen vagyok!

– vallotta be Tyson. Azt is hozzátette: „Készülök valakivé válni, akit nem szeretek.”

A bokszoló elmondta, hogy a harcos énje tele van féltékenységgel, irigységgel és bűntudattal, amik a legrosszabb oldalát hozzák ki belőle. Bár a világ a ring félelmetes bajnokaként ismeri, ő maga sem kedveli ezt az énjét. „Az egóm miatt tanítottak meg arra, hogy elnyomjam ezt az oldalam, de néha mégis előjön” – magyarázta Mike Tyson.

A közösségi médiában a rajongók gyorsan reagáltak. Valaki például azt írta, hogy Mike Tyson olyan, mint Bruce Banner, aki ha harcolni kezd, átalakul Hulkká. „Hulk sem szerette Bruce-t, mert tudta, hogy Hulk veszélyes” – jegyezte meg egy YouTuber. Mások az interjú mélységét emelték ki, és azt, hogy Tyson tiszteletet érdemel azért, mert képes szembenézni a saját hibáival.

Ez talán a legérdekesebb interjú, amit valaha egy profi sportolótól láttam

– írta egy másik kommentelő.

Egy dolog biztos: senki sem akar szembekerülni Mike Tysonnal, amikor ez a veszélyes harcos énje felszínre tör.

(Borítókép: Mike Tyson. Fotó: Getty Images)