Amennyiben elfogadjuk, hogy az Oscar-díj a színész szakma csúcsa, és a legjobbakat díjazzák vele, akkor ennek az ellenpólusa az Arany Málna-díj, melynek tulajdonosai ezáltal a legrosszabb színészek.

Több évtizedes hagyománnyal rendelkezik a Razzie Award, amelyet az Oscar előestéjén szoktak kiosztani azoknak a színészeknek, akiknek teljesítményét a legrosszabbként ítéli meg a szakma.

Ezt a cseppet sem kívánt „kitüntetést” a legtöbben az Arany Málna-díj néven emlegetik. 

1. Sylvester Stallone

Rocky, a Rambo és a Feláldozhatók franchise főszereplője a szakmai díjak terén kevésbé volt sikeres a pályafutása során. Arany Málna-díjak terén viszont ő tartja a rekordot: néggyel is „büszkélkedhet”. A pozitív oldalon mindössze egyetlen Golden Globe-díj szerepel.

2. Adam Sandler

Az elsősorban vígjátékairól híres színész-humoristát sokszor érte már az a kritika, hogy nagyon alpári és egyszerű humort használ a filmjeiben. Talán ezért is kapott karrierje során már három Arany Málna-díjat. 

3. Kevin Costner

Az amerikai színész neve kissé meglepő lehet a listán, hiszen megélte mindkét végletet: kapott Oscar-díjat, de Arany Málnából is „nyert” már hármat. 

Érdemes megjegyezni, hogy szinte minden évben van rá példa, hogy a nézők által egyébként sikeresnek vélt és kedvelt filmek, illetve színészek is a jelöltek közé kerülnek. 

(Borítókép: Sylvester Stallone. Fotó: Antony Jones/Getty)