Matthew McConaughey az önéletrajzi könyvében már írt édesapja halálának furcsa körülményeiről, ám egy elképesztő részletet csak most osztott meg a nyilvánossággal.

Az Interstellar 54 éves sztárja a 2020-ban megjelent, Greenlights című önéletrajzi könyvében sokat írt a szülei közötti viharos kapcsolatról. Kay és James McConaughey kétszer váltak el, és háromszor házasodtak össze, és nagyon komoly szenvedély lángolt közöttük.

A színész azt is elárulta, hogy apja előre megjósolta a halála módját: feleségével fog szeretkezni mikor elragadja a vég, és pontosan ez is történt. Önmagában már ez sem hétköznapi történet, ám van egy részlet amit McConaughey kihagyott a könyvből, most viszont a WTF with Marc Maron podcastban ezt is elmesélte.

„Amikor apám meghalt, és a mentő kiérkezett a házhoz, nyilván az egész szomszédság kisereglett az utcára. Ők mesélték el később, hogy anyám, aki hálóingben álldogált apám hordágya mellett, folyton lehúzta róla a lepedőt, és nem engedte, hogy a mentősök betakarják, mondván: 

Azt akarom, hogy a világ lássa, miért volt a beceneve Big Jim, ne takarjátok le!

A színész hozzátette, tulajdonképpen ez is egy módja, hogy apja emléke tovább éljen, hiszen a szomszédok biztosan nem fogják egyhamar elfelejteni ezt a becenevet.

(LadBible)

(Borítókép: Matthew McConaughey. Fotó: Getty Images)